to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 04.12.2018

Διεθνή

Δυτική Όχθη: Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην Τουλκαρέμ και εκτέλεση ενός 22χρονου Παλαιστίνιου με νοητική υστέρηση

Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν πως ο 22χρονος Μοχάμαντ Χασάμ Χαμπάλι, με διανοητική καθυστέρηση, «πυροβολήθηκε από μηδενική απόσταση στο κεφάλι» - Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι ενώ η επιχείρηση των στρατιωτών βρισκόταν σε εξέλιξη, "προκλήθηκε μια βίαιη σύρραξη κατά την οποία δεκάδες Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες. Οι ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν με τη χρήση "μέσων καταστολής ταραχών" και στη συνέχεια έκαναν χρήση αληθινών πυρών".


Oι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα έναν 22χρονο Παλαιστίνιο στη διάρκεια συγκρούσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι. Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι στρατιώτες του άνοιξαν πυρ στη διάρκεια βίαιης σύγκρουσης, όπως την χαρακτήρισε. Δεν έκανε ωστόσο λόγο για απώλειες.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι ισραηλινές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Τουλκαρέμ και πραγματοποίησαν εφόδους σε πολλά σπίτια και ότι ένα πλήθος συγκεντρώθηκε στην περιοχή.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι ενώ η επιχείρηση των στρατιωτών βρισκόταν σε εξέλιξη, "προκλήθηκε μια βίαιη σύρραξη κατά την οποία δεκάδες Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες. Οι ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν με τη χρήση μέσων καταστολής ταραχών και στη συνέχεια έκαναν χρήση αληθινών πυρών".

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι του τομέα υγείας είπαν ότι ένας 22χρονος σκοτώθηκε όταν δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι.

Η φωτ. από το imemc.org, που αναφέρει πως ο 22χρονος είχε διανοητική καθυστέρηση και ότι πυροβολήθηκε «από μηδενική απόσταση» στο κεφάλι.  Το όνομά του, Mohammad Husam Abdul-Latif Habali, 22 χρονών, από την Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης. 

Τα ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποιούν συχνά εφόδους στη Δυτική Όχθη με διακηρυγμένο στόχο τη σύλληψη «ύποπτων ενόπλων». Το Ισραήλ κατέλαβε την περιοχή στη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967. 

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ, imemc.org, pnn.ps

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)