to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:42 | 16.05.2013

Διεθνή

Δυτική Όχθη: Αδειοδότηση για νέους παράνομους οικισμούς ισραηλινών εποίκων

Τη νομική διαδικασία η οποία θα οδηγήσει στην αδειοδότηση της ανέγερσης τεσσάρων νέων οικισμών για ισραηλινούς εποίκους στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης κίνησε σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ


Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έλαβε επίσημη κυβερνητική αίτηση, στην οποία ζητείται η εξέταση νομικών μεθόδων για την εξουσιοδότηση της κατασκευής οικισμών στα Κατεχόμενα.

Η κίνηση του Τελ Αβίβ έρχεται λίγες ημέρες πριν τη νέα επίσκεψη στην περιοχή του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος έχει προγραμματίσει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία Ισραηλινών και Παλαιστινίων με στόχο την επανέναρξη του ειρηνευτικού διαλόγου.

Την απόφαση καταδίκασαν έντονα αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Πρόκειται για προσπάθεια του Ισραήλ να δείξει στους Αμερικανούς ότι εκείνο έχει το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για την περιοχή», δήλωσε στο δίκτυο BBC ο αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Χανάν Ασράουι.

Ο κ. Ασράουι πρόσθεσε ότι η κίνηση του Ισραήλ μαρτυρεί ξεκάθαρα την θέλησή του να μην υπάρξει καμία αναθέρμανση σε ό,τι αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες, καθώς και τη φύση της νέας ισραηλινής κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία χαρακτήρισε «εχθρό της ειρήνης».

Ο τελευταίος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων κατέρρευσε προ διετίας, με επίμαχο σημείο τους οικισμούς εποίκων.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όλοι οι οικισμοί εποίκων στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι παράνομοι.

Πηγή: «Ναυτεμπορική»

Διαβάστε επίσης: 65 χρόνια από τη «Νάκμπα» της Παλαιστίνης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)