to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:39 | 09.10.2012

Πολιτική

Δυστυχώς για την κυβέρνηση οι κ Γιουνκέρ, Ρεν και η κ. Λαγκάρντ δεν έκρυψαν τίποτα

Τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δια στόματος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ρένας Δούρου.


Ολόκληρη η δήλωση


«Τέσσερα χαρακτηριστικά ξεχώρισαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες.


Πρώτον, η πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί ως τις 18 του μήνα για εφαρμογή του «προγράμματος προσαρμογής», προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς την Αθήνα. Πρόκειται δηλαδή για τη συνέχιση του κλασικού εκβιασμού που γίνεται ενόψει κάθε δόσης αυτής που καταχρηστικά ονομάζεται «βοήθεια».


Δεύτερον, μπορεί οι κκ Γιούνκερ και Ρεν να χαιρέτισαν την «πρόοδο» της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο η κ. Λαγκάρντ του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι «μένουν πολλά να γίνουν» ενώ και ο Γιούνκερ αναφέρθηκε στην ανάγκη «δρομολόγησης 89 προαπαιτούμενων ενεργειών» ως τις 18 του μηνός. Πρόκειται δηλαδή για τις περιβόητες «δράσεις» στις οποίες είχε ήδη από τον περασμένο Μάιο αναφερθεί ο Λουκάς Παπαδήμος, προφανώς γνωρίζοντας σε βάθος όσα απέκρυπταν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.


Τρίτον, στην ερώτηση για εφάπαξ εκταμίευση του ποσού των 31 δις της δόσης, η κ. Λαγκάρντ άφησε σαφώς ανοικτό το ενδεχόμενο καταβολής σε δόσεις, λέγοντας ότι «είναι νωρίς για να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση»…


Τέταρτον, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάλυψαν πλήρως τα μέλη της Τρόικας, λέγοντας ότι εκτελούν τις εντολές που λαμβάνουν από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Αυτή η δήλωση αφιερώνεται εξαιρετικά σε εκείνους, όπως ο κ. πρωθυπουργός ανακάλυψαν εσχάτως ότι πρέπει να συνομιλούν με τους «πολιτικούς προϊσταμένους» και όχι τους υπαλλήλους.


Κατόπιν αυτών, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα… θετικά σχόλια που εισέπραξε.


Τι μπορεί να περιμένουν οι πολίτες της καθημαγμένης Ελλάδας από αυτές τις εξελίξεις; Απολύτως τίποτε. Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αν μη τι άλλο, ήσαν σαφείς: περισσότερος εκβιασμός, για περισσότερη λιτότητα, λιγότερη απασχόληση, ανύπαρκτη ανάπτυξη.


Κατά τα άλλα, η τρόικα εσωτερικού ετοιμάζεται σήμερα να υποδεχθεί την κ. Μέρκελ, αρχιτέκτονα της εκβιαστικής αυτής πολιτικής σε βάρος της κοινωνίας, μετατρέποντας την Αθήνα σε φρούριο. Παραβιάζοντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Και επιχειρώντας να επιβάλλει τη σιωπή. Ατυχώς για εκείνη, οι κ Γιουνκέρ, Ρεν και η κ. Λαγκάρντ δεν έκρυψαν τίποτε…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)