to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:17 | 25.08.2022

Κοινωνία

Δυστύχημα με λεωφορείο στο Μάτσου Πίτσου - Τι ανέφερε ο Ανδρέας Σοφιανός που επέβαινε

Συνολικά 16 άτομα, εκ των οποίων 2 Έλληνες, τραυματίστηκαν στο τροχαίο στο Περού, ενώ 4 έχασαν την ζωή τους.


Τραγωδία σε τροχαίο στο Περού με τουριστικό λεωφορείο που έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους συνολικά 4 άτομα.

Το περιστατικό συνέβη όταν το όχημα που επέστρεφε από το Μάτσου Πίτσου της αυτοκρατορίας των Ίνκας, έπεσε σε χαράδρα 100 μέτρων λόγω της ομίχλης που υπήρχε στο σημείο και περιόριζε την ορατότητα του οδηγού.

Συνολικά από την πτώση έχασαν την ζωή τους 4 άτομα, ενώ άλλα 16 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 2 ήταν Έλληνες. Στη γυναίκα έγινε εισαγωγή στο τοπικό κέντρο υγείας, ενώ ο άνδρας πήρε γρήγορα εξιτήριο.

Τρεις από τους νεκρούς τουρίστες είναι Κολομβιανοί και ο τέταρτος είναι Περουβιανός, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο. Εκτός από τους δύο Έλληνες, μεταξύ των τραυματιών είναι τέσσερις Γάλλοι, δύο Καναδοί, δύο Ισραηλινοί, δύο Αργεντινοί, ένας Ολλανδός, ένας Ισπανός και δύο Περουβιανοί, ο ένας εκ των οποίων είναι ο οδηγός.

Ώρες αγωνίες για τον Ανδρέα Σοφιανό

“Επιστρέφοντας από το Μάτσου Πίτσου με κακό καιρό, κακές συνθήκες, με ομίχλη, το λεωφορείο σε κάποιο σημείο, μην βλέποντας ο οδηγός τον δρόμο έφυγε στη χαράδρα” ανέφερε ο γιός του στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού.

“Έγινε προσπάθεια να μεταφερθούν όλοι όσοι χτυπήθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία και από εκεί και έπειτα μεταφέρονται όλοι στη Λίμα από την στιγμή που το επιτρέπουν οι γιατροί” είπε ο Ανδρέας Σοφιανός.

Ο ίδιος δεν υπέστη βαριά χτυπήματα όμως η κοπέλα που επίσης επέβαινε στο λεωφορείο νοσηλεύεται ακόμα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έχει υποστεί κάταγμα στη λεκάνη ενώ οι γιατροί παρακολουθούν τον θώρακά της και μια εσωτερική αιμορραγία που εντοπίστηκε.

“Η κοπέλα είναι σε μια σταθερή κατάσταση. Έχει ορισμένα κατάγματα και από εκεί και έπειτα περιμένουμε πότε θα μας δώσουν οι γιατροί το ‘ok’, παρακολουθώντας μια σειρά από ιατρικές παραμέτρους που μπορεί να οφείλονται στην κρούση, για να αερομεταφερθεί στη Λίμα”.

Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται οι ελληνικές με τις περουβιανές Αρχές έτσι ώστε η κοπέλα να μεταφερθεί με ασφάλεια με τη συνοδεία γιατρού στην Ελλάδα όσο πιο σύντομα γίνεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)