to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:42 | 02.10.2022

Οικονομία

Δυσοίωνη πρόβλεψη από τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος τον χειμώνα και «δελτίο»

Την πεποίθηση ότι για να «βγει» ο χειμώνας θα υπάρξει «δελτίο στο ρεύμα» και προγραμματισμένες διακοπές μισής ή μίας ώρας στην ηλεκτροδότηση διατύπωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναφερόμενος στο στόχο μείωσης κατανάλωσης της ενέργειας κατά 5-10% που ανακοίνωσε η Κομισιόν.


Σε δυσοίωνες εκτιμήσεις όσον αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τον φετινό χειμώνα, προέβη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Αδαμίδης σχολίασε τις πρόσφατες αποφάσεις της Κομισιόν για την ενέργεια (και το στόχο για μείωση της κατανάλωσης κατά 5-10%) και επισήμανε πως ουσιαστικά ανακοινώθηκε «δελτίο» στο ρεύμα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δελτίο σημαίνει πως «αν δεν πάμε στη μείωση της κατανάλωσης, τότε θα έχουμε προγραμματισμένες περικοπές ρεύματος, προκειμένου να μην πέσει το σύστημα, δηλαδή να μην έχουμε μπλακάουτ σε πολλές περιοχές της χώρας».

Πρόσθεσε ότι «ο καταναλωτής θα ξέρει ότι κάποιες στιγμές της ημέρας, ανά μισή ή μία ώρα, μπορεί μία περιοχή να μην έχει ρεύμα και μετά να πάμε σε άλλη».

Τόνισε πως τον χειμώνα «τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα», καθώς ανέφερε ότι τον φετινό Αύγουστο η κατανάλωση στο ρεύμα ήταν πολύ μειωμένη, ενώ το χειμώνα κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, λόγω της θέρμανσης. Επισήμανε ότι τον χειμώνα «θα αρχίσουμε να καταναλώνουμε και αέριο για τη θέρμανση».

Πάντως, την εκτίμηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αντέκρουσε ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του ΕΚΠΑ, Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος θεώρησε «υπερβολικό» το σενάριο των προγραμματισμένων διακοπών, αφού ο στόχος για μείωση της κατανάλωσης της κατά 5%, είναι εφικτός.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Αδαμίδης κατήγγειλε προκλητική κερδοσκοπία στο ηλεκτρικό ρεύμα, υπογραμμίζοντας ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας αγοράζουν με 454 ευρώ και πουλάνε με 790 ευρώ.

Όλα αυτά τη στιγμή που αναμένονται νέες ανατιμήσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)