to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 25.05.2023

Πολιτική

«Δυσμενής» μετάθεση στη Μύκονο για αστυνομικό που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Predator

Ο αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών και το Predator πανηγύρισε για τη μετάθεσή του με ευχές για καλό καλοκαίρι


Συνεχίζονται οι προνομιακές μεταθέσεις επίορκων αστυνομικών στη Μύκονο, καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών και το παράνομο λογισμικό «Predator» χαιρέτισε, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, την αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος με ευχές για καλό καλοκαίρι.

Ειδικότερα, το ίδιο ρεπορτάζ επικαλούμενο στοιχεία της δικαστικής έρευνας αναφέρει ότι γίνονταν παρακολουθήσεις μέσω του παράνομου λογισμικού «Predator» από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή.

«Στον συγκεκριμένο χώρο έδιναν παρών αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αλλά και από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες.

Η ομάδα αυτή φέρεται να είχε προϊσταμένη μια αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που είχε πολυετή παρουσία στην προαναφερόμενη υπηρεσία της Αστυνομίας αλλά και σε άλλες υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας. Η συγκεκριμένη αξιωματικός φέρεται να συνυπέγραφε το αίτημα παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη», αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέροντας ονόματα αστυνομικών σημειώνει ότι οι ίδιοι κλήθηκαν να καταθέσουν και αρνήθηκαν ότι προχώρησαν σε ύποπτες ενέργειες.

Μετά την αποκάλυψη της δυσώδους υπόθεσης υπήρξε εντολή για άμεση αποχώρηση των εμπλεκόμενων αστυνομικών από την ΕΥΠ και να διασκορπιστούν σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής.

Ωστόσο, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι στη συνέχεια αρκετοί από αυτούς μετακινήθηκαν σε κεντρικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, μεταξύ των οποίων και ο προαναφερόμενος αστυνομικός, ο οποίος στη συνέχεια, παρά την εμπλοκή στην υπόθεση των υποκλοπών, μετακινήθηκε περαιτέρω στη Μύκονο.

Ο εν λόγω αστυνομικός ανάρτησε φωτογραφία από παραλία της Μυκόνου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ευχή «καλό καλοκαίρι».

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή περιέγραφε τη Μύκονο ως άντρο ανομίας το οποίο συνδέεται με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και υψηλόβαθμους αξιωματικούς. Αφορμή στάθηκε το κύκλωμα των αυθαιρέτων και οι σχέσεις διαφθοράς μεταξύ αστυνομικών, της επονομαζόμενης Greek Mafia, αλλά και μπράβων και επιχειρηματιών της νύχτας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)