to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 21.07.2013

Διεθνή

Δύσκολες προοιωνίζονται οι συνομιλίες στη Μέση Ανατολή

Το στίγμα των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έδωσε ο Νετανιάχου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα είναι εύκολες».


Κάθε άλλο παρά εύκολες αναμένονται να είναι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, οι οποίες πρόκειται να ξαναρχίσουν, μετά την παρέμβαση των ΗΠΑ.

Αυτό το δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Οι διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους δεν θα είναι εύκολες». Ωστόσο έσπευσε να τονίζει πως «δεσμευόμαστε σε αυτές έντιμα, ειλικρινά», ενώ επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να θέσει σε δημοψήφισμα κάθε συμφωνία η οποία μπορεί να επιτευχθεί με τους Παλαιστινίους.

Έπειτα από το έκτο ταξίδι του στην περιοχή, ο Τζον Κέρι ανακοίνωσε την Παρασκευή μια συμφωνία για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους οι οποίες έχουν παγώσει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Είπε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει στην Ουάσινγκτον μια συνάντηση ισραηλινών και παλαιστινίων διαπραγματευτών.

Ο Νετανιάχου εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως οι συνομιλίες θα διεξαχθούν «με υπεύθυνο, πρακτικό και σοβαρό τρόπο. Και πρέπει να πω πως τουλάχιστον στην αρχή κατά τα πρώτα στάδια, οι διαπραγματεύσεις αυτές θα πρέπει να διεξάγονται διακριτικά, κάτι που θα ενισχύσει τις πιθανότητες να καταλήξουν σε αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Πέρες: Γενναία και ιστορική απόφαση

Ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες τηλεφώνησε από την πλευρά του στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για να τον συγχαρεί επειδή αποδέχθηκε την επανάληψη των συνομιλιών.

«Πήρατε τη γενναία και ιστορική απόφαση να επανέλθετε στο τραπέζι των συνομιλιών. Μην ακούτε τους σκεπτικιστές, κάνατε αυτό που έπρεπε να κάνετε», υπογράμμισε ο Πέρες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Πηγή: efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)