to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 17.12.2019

Κοινωνία

Δύο συλλήψεις για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Οι συλληφθέντες θα απολογηθούν στον ανακριτή στις 19 Δεκεμβρίου



Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε βομβιστικές επιθέσεις εναντίον γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 36 και 35 ετών, κατηγορούνται για τα εξής αδικήματα: τρομοκρατικών πράξεων κατά συναυτουργία, τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απλής σωματικής βλάβης,
επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και βαριά σωματική βλάβη και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, όπου το αντικείμενό της είναι πράγμα που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Οι συλληφθέντες φέρονται ότι συμμετείχαν σε επίθεση σε βάρος γραφείων του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», επί της οδού Θεόδωρου Δηλιγιάννη 50, στην Αθήνα, με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού - εμπρηστικού μηχανισμού, ο οποίος εξερράγη περί τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου 2019 και είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό των ανωτέρω γραφείων. Επίσης κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε επίθεση σε βάρος γραφείων επίσης της Χρυσής Αυγής, στη συμβολή των οδών Πινδάρου 14 και Αρχαίου Θεάτρου, στις Αχαρνές Αττικής, με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που τα ξημερώματα της 23ης Μαΐου 2019, με αποτέλεσμα τον εμπρησμό των γραφείων.

Κατά την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για την υπόθεση, σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτες μνήμης, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων τύπου usb, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim κ.ά.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας. Έπειτα από αίτημά τους, έλαβαν διήμερη προθεσμία -έως τις 19 Δεκεμβρίου- προκειμένου απολογηθούν για τις αποδιδόμενες σε αυτούς αξιόποινες πράξεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εξακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις. Για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στις 23 Μαΐου, την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ταξιαρχία Ντουρρούτι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)