to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:59 | 02.03.2016

Κοινωνία

Δύο συλλήψεις για αρπαγή και εκβίαση προσφύγων

Δύο μέλη κυκλώματος, το οποίο κρατούσε φυλακισμένους και αλυσοδεμένους πρόσφυγες και μετανάστες σε διαμέρισμα στο Παγκράτι, συνελήφθησαν τη Δευτέρα για την αρπαγή τριών υπηκόων Πακιστάν, ενώ δύο ακόμα συνεργοί τους αναζητούνται.


Πρόκειται για έναν 21χρονο και έναν 52χρονο, επίσης Πακιστανικής υπηκοότητας, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ζητούσαν σημαντικά χρηματικά ποσά για λύτρα, παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι τέσσερις δράστες, στις 18-2-2016 προσέγγισαν στην πλατεία Ομονοίας τρεις ομοεθνείς τους και με το πρόσχημα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, τους οδήγησαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι. Ακολούθως, με την απειλή όπλων και μαχαιριών τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν με αλυσίδες ζητώντας τους χρήματα για να τους απελευθερώσουν.

Τη Δευτέρα, ένας εκ των απαχθέντων κατάφερε να διαφύγει και έτσι αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση των συλληφθέντων.

Όπως προέκυψε, οι δράστες προσέγγιζαν πρόσφυγες ή μετανάστες σε σημεία συγκέντρωσής τους στην Αθήνα και υποσχόμενοι την γρήγορη και ασφαλή μετάβασή τους σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, τους οδηγούσαν στο διαμέρισμα στο Παγκράτι. Εκεί, τους κρατούσαν παράνομα, εκβιάζοντας τους ίδιους και τους συγγενείς τους να τους καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για την απελευθέρωση τους.

Από την κατ' οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλυσίδες, λουκέτα και μία χαρτοταινία, τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για να δέσουν τους απαχθέντες.

Από την αστυνομία συνεχίζεται η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)