to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 12.04.2017

Κοινωνία

Δύο σημαντικά έργα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 11ης Απριλίου 2017, η Αντιπε-ριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου εισηγήθηκε δυο σημαντικά έργα που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.


Α) Για το Δήμο Αθηναίων

Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ∆ήμου Αθηναίων για την κατασκευή του έργου με τίτλο “Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και συνδέσεων των ακινήτων στη 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων”, συνολικού προϋπολογισμού 1.239.025,18 € με Φ.Π.Α.

Το έργο αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων στην κατασκευή δικτύων ακαθάρτων και των συνδέσεων των ακινήτων στο Δήμο Αθηναίων και των αντίστοιχων αποφάσεων με αριθμούς 210/16, 211/16 και 56/2017 του ΠΕ.ΣΥ. με τις οποίες αποφασίστηκε επίσης η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρ-των και των συνδέσεων των ακινήτων στην 2η & 3η Δημοτική Κοινότητα, στην 6η Δημοτική Κοινότητα και στην 1η και 7η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων αντίστοιχα.

Το έργο χρηματοδοτείται για ποσό 972.851,88 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορά στο κυρίως έργο (κεντρικοί αγωγοί) και την πρόβλεψη της απολογιστικής δαπάνης για την αποζημίωση της απασχολήσεως καταλλήλου προσωπικού για την επίβλεψη των εργασιών από αρχαιολογικής απόψεως και για ποσό 266.173,30 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου Αθηναίων και αφορά στις συνδέσεις των ακινήτων.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί από το Δήμο Αθηναίων και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αθηναίων

Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το έργο αυτό που σκοπό έχει την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων της Περιφέρειας στην κατασκευή δικτύων ακαθάρτων και των συνδέσεων των ακινήτων στο Δήμο Αθηναίων αφού ήδη έχουν εγκριθεί από το ΠΕ.ΣΥ. οι κατασκευές δικτύων ακαθάρτων σε όλες τις άλλες Δημοτικές Κοινότητες.

Β) Για το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος

Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ∆ήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος για το έργο: «Ανάπλαση Παιδικών Χαρών ∆ήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος» συνολικού προϋπολογισμού 202.000,00 € με Φ.Π.Α.

Οι παρεμβάσεις της παρούσας προγραμματικής σύμβασης αφορούν δύο παιδικές χαρές που βρίσκονται: α) στη Δ. Ε. Νέας Φιλαδέλφειας, επί των οδών Πλαστήρα και Ιασωνίδη και β) στη Δ. Ε. Νέας Χαλκηδόνας, επί της οδού 700 Θεσπιέων.

Οι βασικές εργασίες που προβλέπονται είναι: Καθαιρέσεις και κατασκευές (ενδεικτικά: εκσκαφές, καθαιρέσεις, σκυροδετήσεις, δάπεδο ασφαλείας, κιγκλιδώματα, κλπ), Δικτυώ-σεις (ενδεικτικά: φρεάτια, συνδέσεις με υφιστάμενα δίκτυα, σωληνώσεις, κλπ),

Κατασκευές και τοποθετήσεις οργάνων παιδικής χαράς.

Η Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι σκοπός του έργου είναι η διαμόρφωση δυο υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ασφάλειας και υγείας των παιδιών που τις επισκέπτονται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)