to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:09 | 18.04.2016

Οικονομία

Δύο πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας αναζητεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής

Δύο πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας, για τα οποία το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε πρόσφατα να εκδοθούν στην Κύπρο, αναφορικά με τα αδικήματα της «χειραγώγησης αγοράς» και των «ανακριβών ανακοινώσεων προς το κοινό», που τους αποδίδονται, αναζητεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να συλληφθούν, όπως ανακοίνωσε, πριν από λίγη ώρα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας πρόκειται για τον Μάρκο Φόρου και τον Ευθύμιο Μπουλούτα.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει τα εξής: «Από τις αστυνομικές Αρχές αναζητούνται δυο ημεδαποί, ηλικίας 55 και 68 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν αποφάσεις του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου με τις οποίες διατάσσεται η σύλληψή τους για τα αδικήματα της συνομωσίας προς καταδολίευση, της χειραγώγησης της αγοράς, των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης και της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές, αξιωματούχους οργανισμών ή εταιρειών.

Οι παραπάνω αποφάσεις διαβιβάστηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής την 16.40 ώρα της 15-04-2016 και έκτοτε ενεργούνται επισταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας τα δύο πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας είχαν ανακοινώσει ότι θα προσέλθουν «αυτοβούλως ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Δικαστικών Συνδρομών στις 9 Μαΐου προκειμένου να μεταβούμε στην Κύπρο για να παραστούμε στη δίκη της 11ης Μαΐου 2016 σεβόμενοι την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης παρότι διαφωνούμε με το περιεχόμενό της»

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)