to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 24.09.2019

Κοινωνία

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα

Δυο άντρες χτυπήθηκαν από κεραυνό και έχασαν την ζωή τους από την κακοκαιρία που πλήττε την Δυτική Ελλάδα.


 

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr ο άτυχος άνδρας είχε πάει μαζί με άλλα τρία άτομα στον παράνομο σκουπιδότοπο και καθώς έψαχνε μέσα στα σκουπίδια για αντικείμενα και ρουχισμό, χτυπήθηκε από τον κεραυνό.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τη ζωή του έχασε και ένας 35χρονος από το Πακιστάν. Ο άντρας βρήκε σήμερα το πρωί τραγικό θάνατο από κεραυνό που χτύπησε το παράπηγμα όπου διέμενε μαζί με άλλους ομοεθνείς του στις παρυφές του δημοτικού διαμερίσματος της Μυρσίνης στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε πλημμύρες σε κεντρικά σημεία των πόλεων της Ηλείας και μεγάλα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε όλες τις περιοχές του νομού με αποτέλεσμα την πολύωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος η οποία είχε σαν συνέπεια την διακοπή των συναλλαγών στα τραπεζικά υποκαταστήματα αλλά και την διακοπή μαθημάτων σε πολλά σχολεία .

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταγραφεί σοβαρές ζημιές σε πολλές καλλιέργειες ενώ μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ξαφνικός ανεμοστρόβιλος στην περιοχή Φραγκαβίλα και Ρουπάκι Αμαλιάδας.

Σε εκκένωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου του Πύργου, προχώρησε σήμερα το πρωί η Πολιτική Προστασία μετά από εντολή του Δήμου Πύργου καθώς στον περίβολο του σχολείου παρατηρήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα .

Σοβαρές ζημιές έχουν καταγραφεί και στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς καθώς ολόκληρη η πόλη πλημμύρισε και μεγάλο τμήμα των δρόμων σκεπάστηκε από λάσπη.

10.500 κεραυνοί στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή τους.

Παράλληλα, και όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)