to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:30 | 27.08.2020

Οικονομία

Δύο μήνες κρύβεται η ΝΔ από τον έλεγχο για το εικονικό «εργοτάξιο» του Μητσοτάκη στο Ελληνικό

Νέα Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) αναγκάστηκαν να ξανακαταθέσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το υπουργείο συνεχίζει και κρύβεται δύο μήνες μετά το φιάσκο με την κατεδάφιση πέντε (εκ των εννιακοσίων) κτιρίων στο Ελληνικό για τα πλάνα των καναλιών. Σ. Φάμελλος: Απαξιώνουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ή θέλουν κάτι να κρύψουν;


Νέα Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.), σχετικά με την κατεδάφιση πέντε (5) εκ των εννιακοσίων (900) αυθαίρετων κτισμάτων που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου στο Ελληνικό, καταθέτουν  πενήντα τρεις (53) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου. Η επανακατάθεση της Α.Κ.Ε. της 14ης Ιουλίου γίνεται καθώς ΚΑΝΕΝΑ από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών ΔΕΝ ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή του να προσκομίσει τα έγγραφα που ζητήθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο προβλεπόμενο από τον Κανονισμό της Βουλής (ΚτΒ) χρονικό διάστημα, ώστε να αποδειχθεί εάν οι "επικοινωνιακής χρήσης" κατεδαφίσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο Ελληνικό έγιναν τελικά σύννομα, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Το επικοινωνιακό φιάσκο της κατεδάφισης μόνο πέντε (5) εκ των εννιακοσίων (900) αυθαίρετων κτισμάτων στο Ελληνικό, ένα χρόνο μετά τη διάψευση της προεκλογικής δέσμευσης του κυρίου Μητσοτάκη, που θα έλυνε το θέμα σε μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, έχει σοβαρά ελλείμματα νομιμότητας, όπως αποκάλυψε και δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», στις 04.07.2020, εφόσον η φιέστα οργανώθηκε πριν εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες.

Μετά από τις φωτογραφίες και τα πλάνα του κυρίου Μητσοτάκη στο εργοτάξιο που "στήθηκε" εικονικά στο Ελληνικό, χωρίς φυσικά να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στη Lamda Development και χωρίς το ελληνικό δημόσιο να  έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, προκύπτει και άλλο ένα σοβαρό έλλειμμα, ενδεικτικό της προχειρότητας της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η μη ανταπόκριση των συναρμόδιων Υπουργείων στην Α.Κ.Ε. των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρέλευση της οριζόμενης στο άρθρο 133, παρ.3, του ΚτΒ προθεσμίας, εγείρει νέα ερωτήματα σε σχέση με το εάν η κυβέρνηση αδιαφορεί συνειδητά και επιλέγει να απαξιώνει το θεσμό του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, απαξιώνοντας ταυτόχρονα το δημοκρατικό έλεγχο και τη λογοδοσία, ή εάν έχει κάτι να κρύψει όσον αφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για το επικοινωνιακό φιάσκο στο Ελληνικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)