to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:21 | 09.11.2012

Κοινωνία

Δύο μήνες χωρίς φιλόλογο τμήματα του Γυμνασίου Λευκίμμης!

Έκλεισαν το σχολείο και διαμαρτυρήθηκαν στην Δ/νση Εκπαίδευσης γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Λευκίμμης.


Με κυρίαρχο αίτημα την κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού του σχολείου παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης πραγματοποίησαν το πρωί γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Λευκίμμης.


Ο διάλογος που είχαν με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Μάχο Γαβαλά ήταν έντονος, καθώς απέδωσαν πλήρη αδιαφορία στην πολιτεία για το πρόβλημα που τους απασχολεί.


Επί ποδός πολέμου γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων-κηδεμόνων κ. Ασπιώτη οι ελλείψεις εστιάζονται σε μεγάλο βαθμό σε φιλόλογους με αποτέλεσμα σε τμήματα και των τριών γυμνασιακών τάξεων, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μην  έχει πραγματοποιηθεί ούτε μια ώρα μαθημάτων.


Παρών και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νίκος Μεταλληνός που μίλησε για εμπαιγμό σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και πρόσθεσε πως οι ελλείψεις εκπαιδευτικών δεν αφορούν μόνο τη Λευκίμμη αλλά όλη την Κέρκυρα.


Με το σύνθημα όχι άλλες περικοπές, θέλουμε καθηγητές και με πανό οι μικροί μαθητές δήλωσαν την αγανάκτησή τους στην φανερή υποβάθμιση του σχολείου τους.


Ν. Μεταλληνός: Πρόκειται για κανονικό έγκλημα


Η διαμαρτυρία των γονιών είναι απολύτως λογική, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Μεταλληνός ενημερώνοντας ότι στα σχολεία της Κέρκυρας λείπουν τουλάχιστον 50 εκπαιδευτικοί, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς οι καθηγητές των τμημάτων ειδικής αγωγής. “Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, είναι κανονικό έγκλημα” τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι “αυτό που εισέπραξα από τον κ. Γαβαλά είναι ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για επίλυση των προβλημάτων και πολύ φοβάμαι ότι η λύση θα έρθει με τρόπο βάρβαρο, δηλαδή θα προχωρήσουν σε συντμήσεις των ήδη επιβαρημένων τμημάτων, προκειμένου να εξοικονομήσουν προσωπικό”. Ο κ. Μεταλληνός τόνισε ότι μόνη λύση είναι η άμεση αντίδραση τώρα, διότι τα προβλήματα είναι πολλά. Εκτός από τις ελλείψεις σε προσωπικό υπάρχουν και ελλείψεις βιβλίων. “Για παράδειγμα στα ΕΠΑΛ δεν υπάρχουν βιβλία ιστορίας και άλγεβρας” είπε.


Έτοιμοι για έκρηξη στη Λευκίμμη


Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με απόφασή του αποφάσισε να κλείσει το σχολείο και να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος κ. Ασπιώτης “λείπουν 7 καθηγητές: 2 φιλόλογοι, φυσικός, καθηγητές στη χημεία, τη βιολογία, τα καλλιτεχνικά και τα αγγλικά. Τα παιδιά δεν έχουν κάνει ούτε μισή ώρα φιλολογικό μάθημα από την αρχή της σχολικής χρονιάς”.


Όσον αφορά στο μέλλον ο κ. Ασπιώτης εμφανίστηκε απαισιόδοξος: “Έχουμε εισπράξει κάποια θα, κάποια να περιμένουμε, κάποιες πιθανότητες τις επόμενες ημέρες να καλυφθούν τα κενά, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Αν συνεχιστεί ο εμπαιγμός θα κάνουμε έκτακτη γενική συνέλευση να αποφασίσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του”, δήλωσε.


Μ. Γαβαλάς: Ζητάμε κάλυψη κενών, αλλά...


Από την πλευρά της η Δ/νση Εκπαίδευσης ζητά κάλυψη των κενών, αλλά μέχρι στιγμής, ως φαίνεται, δεν έχει εισακουστεί. Ο κ. Γαβαλάς δεν μπόρεσε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στους γονείς, με σαφές χρονοδιάγραμμα επίλυσης των προβλημάτων. Απέδωσε τις ελλείψεις, που εστιάζονται στην περιφέρεια, στις αυξανόμενες άδειες των καθηγητών και την γενικευμένη οικονομική κρίση: “Έχουν πέσει οι μισθοί μας τραγικά και έχουν 4πλασιαστεί οι άδειες άνευ αποδοχών που παίρνουν οι συνάδελφοι. Κάνουν χρήση όλων των δικαιωμάτων που τους δίνει ο νόμος και πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν επιλέγουν τις απομακρυσμένες περιοχές. Περίμενα μέχρι 15/10 να είχαν λυθεί τα προβλήματα αλλά δυστυχώς έπεσα έξω. Ζήτησα κάλυψη των κενών θέσεων, αν νομίζετε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, εδώ είμαι να μου το πείτε και να το κάνουμε”, είπε χαρακτηριστικά, υποσχόμενος ότι σχετικά με τον φιλόλογο ίσως να υπάρξει τοποθέτηση μέχρι και αύριο – μεθαύριο...


Πηγή: corfupress.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)