to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 03.04.2017

Διεθνή

Δύο κυνηγοί των ναζί προειδοποιούν την Λεπέν αλλά και τους Γάλλους

«Το Εθνικό Μέτωπο το 2017; Ποτέ! Ποτέ!»


«Το Εθνικό Μέτωπο το 2017; Ποτέ! Ποτέ!» επιγράφεται το άρθρο που υπογράφουν οι κυνηγοί ναζί εγκληματιών πολέμου Σερζ και Μπεάτε Κλάρσφελντ στη γαλλική Liberation, με το οποίο προειδοποιούν την επικεφαλής του ακροδεξιού σχηματισμού, Μαρίν Λεπέν, ότι θα χάσει τη μάχη για την προεδρική εκλογή, αλλά και τους Γάλλους για το τι σημαίνει ενδεχόμενη επικράτηση της.

Ο τίτλος του άθρου είναι γραμμάνος με κίτρινα γράμματα και τυπωμένος σε μπορντώ φόντο. «Ποτέ στην ιστορία της χώρας μας οι Γάλλοι δεν ψήφισαν στην πλειοψηφία τους υπέρ της άκρας δεξιάς», υπενθυμίζειτο διάσημο στη Γαλλία ζεύγος, και προειδοποιεί ότι πρόκειται για «ένα κόμμα του οποίου η επικίνδυνη και παρωχημένη ιδεολογία μας πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του 1930».

«Αυτό το ξενοφοβικό και παράλογο κόμμα υποστηρίζει το τέλος του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδώ και δεκαετίες εγγυάται την ειρήνη και τη σταθερότητα μιας ηπείρου την οποία η άκρα δεξιά είχε σύρει στον πόλεμο, τη βαρβαρότητα και την καταστροφή», συνεχίζουν στο άρθρο τους.

Η Μπεάτε Κλάρσφελντ, κόρη ενός στρατιώτη της Βέρμαχτ, του γερμανικού στρατού, και ο σύζυγός της, ο Σερζ, εβραίος και γιος εκτοπισμένου, 78 και 81 ετών αντιστοίχως, αφιέρωσαν τη ζωή τους στη μάχη κατά της ατιμωρησίας των πρώην ναζί. Δημιούργησαν την Ένωση Γιοί και Κόρες των εκτοπισμένων εβραίων της Γαλλίας (FFDJF)κι επιδόθηκαν σε ένα κυνήγι για τον εντοπισμό των «φαντασμάτων» του παρελθόντος, πρωταγωνιστώντας μάλιστα στη δίωξη του Κλάους Μπάρμπι, του πρώην αρχηγού της Γκεστάπο στην περιφέρεια της καθώς και Γάλλων δημόσιων υπαλλήλων που είχαν συνεργαστεί με τους κατακτητές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)