to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:16 | 14.11.2021

Πολιτική

Δύο ημέρες κυβερνητικής σιωπής για τις παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ

«Το καθεστώς Μητσοτάκη φαίνεται ότι ακουμπάει το σύνολο της δημόσιας ζωής: έλεγχος της ενημέρωσης, απευθείας αναθέσεις και προφανώς όξυνση της καταστολής», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Δύο 24ωρα έχουν περάσει από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» και στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί... άκρα του τάφου σιωπή, παρά τις σοβαρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Η κυβερνητική αφωνία μπορεί να ερμηνευθεί ως πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ και η «Εφ.Συν.» επιστρέφει αύριο, Δευτέρα, στα περίπτερα με νέο, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την ΕΥΠ και τον πρωθυπουργό.

Ένα δυστοπικό καθεστώς παρακολούθησης

Ο Δημήτρης Τερζής, που υπογράφει το σαββατιάτικο ρεπορτάζ «Πολίτες σε καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ» αποκαλύπτει ένα καθεστώς διευρυμένων παρακολουθήσεων πολιτών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δημοσιεύοντας μια σειρά από σήμερα που προέρχονταν από τα κεντρικά της υπηρεσίας με αποδέκτες κλιμάκια ανά την επικράτεια.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έκανε την… κρίση ευκαιρία και εν μέσω πανδημίας και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί την ΕΥΠ για να «φακελώσει» δημοσιογράφους, δικηγόρους, αλλά και ανθρώπους που ασχολούνται με το προσφυγικό, ενώ από τις παρακολουθήσεις φαίνεται πως δεν γλίτωσε ούτε ένα προσφυγόπουλο 12 ετών. Παράλληλα, στο στόχαστρο της ΕΥΠ έχουν μπει και οι αρνητές της πανδημίας με παρακολουθήσεις και «φακέλωμα» των διοργανωτών των διαμαρτυριών.

Διατυπώνονται, ακόμη, ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί να ελεγχθεί πραγματικά η ΕΥΠ, αλλά και για το πρόσφατο προσχέδιο προεδρικού διατάγματος «Ποιος μας φυλάει από τους φύλακες;». 

Το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί να ελεγχθεί πραγματικά η ΕΥΠ, από τη στιγμή που η ευθύνη της πλέον ανήκει στον πρωθυπουργό και μόνο. Η ΕΥΠ αντί να δραστηριοποιείται στον κρίσιμο τομέα της προστασίας της εθνικής ασφάλειας, έχει επιδοθεί στο να καλύπτει την ολοένα και αυξανόμενη ανασφάλεια του Κ. Μητσοτάκη.

Διήμερο πυρών από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η αξιωματική αντιπολίτευση απαιτεί άμεσες απαντήσεις από το Μαξίμου, με την Κουμουνδούρου να σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός εκτίθεται ανεπανόρθωτα και να καταγγέλλει ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη φαίνεται ότι ακουμπάει το σύνολο της δημόσιας ζωής.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Από χθες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν έχει απαντήσει τίποτα για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ.

Η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί απλούς πολίτες και ενημερώνει για τις κινήσεις τους τον ίδιο τον πρωθυπουργό εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη.
Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί είχε τέτοιο άγχος να αλλάξει τον νόμο και να διορίσει ως διοικητή της ΕΥΠ έναν κολλητό του, χωρίς καν πτυχίο.

Έβαλε έναν αχυράνθρωπο διοικητή της ΕΥΠ για τις βρώμικες δουλειές. Έβαλε κάποιον που να μην έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό μπροστά στον σεβασμό στοιχειωδών πολιτικών δικαιωμάτων. Κάποιον που να αναγνωρίζει ότι ο Καίσαρας-Μητσοτάκης βρίσκεται πάνω από τους Θεσμούς της Δημοκρατίας.

Το καθεστώς Μητσοτάκη φαίνεται ότι ακουμπάει το σύνολο της δημόσιας ζωής: έλεγχος της ενημέρωσης, απευθείας αναθέσεις και προφανώς όξυνση της καταστολής.

Μάθαμε ακόμα ότι δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι και δημοσιογράφοι έχουν μπει στο στόχαστρο της αδίστακτης παρέας του κ. Μητσοτάκη που κυβερνά τον τόπο.

Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις στα όσα αποκαλύφθηκαν.

Είχε προηγηθεί, το Σάββατο, σκληρή ανακοίνωση από τον αρμόδιο Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστο Σπίρτζη, ο ποίος έκανε λόγο για αντιδημοκρατικό κατήφορο του πρωθυπουργού, που «επιστρέφει τη χώρα στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της».

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «με τις αποκαλύψεις της ΕΦ. ΣΥΝ, κατανοούμε όλοι πλέον το σχέδιο Μητσοτάκη για το επιτελικό κράτος και την υπαγωγή της ΕΥΠ στις αρμοδιότητες του, με τον πρώτο νόμο του» και διαμηνύει: «δεν θα σας επιτρέψουμε να επιστρέψετε την Ελλάδα, στις μαύρες εποχές του φακελώματος και των χαφιέδων».

H δήλωση του Χρ. Σπίρτζη:

Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί

Οι εφιαλτικές αποκαλύψεις του Δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή, της Εφημερίδας των Συντακτών, αποδεικνύουν ότι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη αποτελεί το σύγχρονο εφιάλτη μιας σκληρής δεξιάς που κυβερνά τον τόπο, δυόμισι χρόνια, με πλήρη απομείωση στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος Μητσοτάκη επιστρέφει τη χώρα στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, με την πλήρη χειραγώγηση της ΕΥΠ και τη μετατροπή της σε ΚΥΠ, με παρακολουθήσεις πολιτών, ζητώντας το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, τα προσωπικά τους στοιχεία και τη δράση τους.

Με τις αποκαλύψεις της ΕΦ_ΣΥΝ, κατανοούμε όλοι πλέον το σχέδιο Μητσοτάκη για το επιτελικό κράτος και την υπαγωγή της ΕΥΠ στις αρμοδιότητες του, με τον πρώτο νόμο του. Κατανοούμε ότι το γραφείο του στο Μαξίμου, έχει άμεση γνώση των παρακολουθήσεων πολιτών.

Κατανοούμε τον νόμο για την απαγόρευση του Συνταγματικού δικαιώματος του «Συνέρχεσθαι».

Κατανοούμε γιατί ιδρύθηκαν τόσες νέες δομές καταστολής, την ίδια στιγμή που κλείνουν αστυνομικά τμήματα και δεν μπορούν να καλυφθεί στοιχειωδώς η ασφάλεια των πολιτών.

Κατανοούμε τι εννοούσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για την ενεργοποίηση των πληροφοριοδοτών της ΕΥΠ κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Κατανοούμε γιατί πραγματοποιήθηκαν κατ'εξαίρεση προσλήψεις στην ΕΛΑΣ και σχεδιάζεται να γίνουν πρόσθετες κατ'εξαίρεση προσλήψεις στην ΕΥΠ.

Κατανοούμε την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ακροδεξιά, στις ακροδεξιές αντιλήψεις και τα ακροδεξιά στελέχη στις Κρατικές δομές, στην ΕΛΑΣ και στην πολιτική πρακτική της κυβέρνησης, με παράδειγμα τη λειτουργία των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη ως σήμερα.

Κατανοούμε πως το φακέλωμα και οι παρακολουθήσεις Μητσοτάκη σε πλήρη συντονισμό με την χειραγώγηση των ΜΜΕ, επιχειρούν σε απόλυτα ΚΥΠΑτζήδικη λειτουργία, των δεκαετιών του '50 και του '60, να χρεώσουν όπως αποδεικνύεται από τα σήματα της ΕΥΠ αλλά και από τις διαρροές και τις «κατευθύνσεις» της προπαγάνδας ότι οι αντιεμβολιαστές και οι εκδηλώσεις τους ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόλυτη αντιδημοκρατική παρακμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την καταπάτηση του Συντάγματος, των στοιχειωδών δικαιωμάτων και δημοκρατικών κανόνων φέρνει τη χώρα μας έξω από το δημοκρατικό πλαίσιο των Ευρωπαϊκών χωρών.

Είναι πραγματική ντροπή το 2021, μια Ευρωπαϊκή χώρα, μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της, να προχωρά, παράνομα και αντισυνταγματικά, σε παρακολουθήσεις , φακέλωμα, καταγραφή των προσωπικών στοιχείων, της δράσης , της ιδεολογικής ταυτότητας δημοσιογράφων, δικηγόρων, δημόσιων λειτουργών, παιδιών, απλών πολιτών, για τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρίες, για τις απόψεις τους ως «υπέρμαχοι των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων των μεταναστών», για 12χρονο προσφυγόπουλο που δημοσιεύτηκε σκίτσο του στη Le Monde, για δημοσιογράφο και υπάλληλο που ήρθαν σε επαφή με τον 12χρονο...

Κύριοι του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη,
δεν θα σας επιτρέψουμε να επιστρέψετε την Ελλάδα, στις μαύρες εποχές του φακελώματος και των χαφιέδων.

Δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε.

Η συνέχεια στην Δικαιοσύνη, στο Κοινοβούλιο και στους αγώνες του δημοκρατικού λαού μας.

tags: ΕΥΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)