to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:53 | 04.03.2013

Κοινωνία

Δυο εκδηλώσεις ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας διοργανώνει δυο εκδηλώσεις ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, την Κυριακή 3 και την Τετάρτη 6 Μαρτίου. Ο στόχος των εκδηλώσεων είναι διπλός.


 

 

Από τη μια η ανάδειξη του ότι και ο ελληνικός λαός έχει ζήσει στο πετσί του τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση, όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και σήμερα καθώς πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα σε αναζήτηση δουλειάς και επιβίωσης. Για τους ίδιους λόγους οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έρχονται στη χώρα μας, από ανάγκη και όχι από επιλογή. Κοινά είναι τα προβλήματά μας και κοινός οφείλει να είναι ο αγώνας μας για να αλλάξει η ζωή όλων μας προς το καλύτερο.

 

Στη βάση αυτή διοργανώνεται η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Ρεμπέτικα και Λαϊκά τραγούδια για την ελληνική μετανάστευση και προσφυγιά». Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν γνωστοί μουσικοί της πόλης μας που ασχολούνται επαγγελματικά και ερασιτεχνικά με το ρεμπέτικο τραγούδι. Στην αφήγηση θα βρίσκεται ο συγγραφέας Γιώργος Αλεξάτος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 8:30μμ στον Πολυχώρο Φουντούλη (Αντωνοπούλου 17, 1ος όροφος)

 

Η δεύτερη εκδήλωση επιδιώκει να αναδείξει ότι ο φασισμός είναι ξανά ένας θανάσιμος κίνδυνος για ολόκληρη την κοινωνία, τις δημοκρατικές κατακτήσεις, τους εργαζόμενους και το λαό. Η ραγδαία αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων που συχνά είναι δολοφονικές (όπως η πρόσφατη δολοφονία του με μαχαίρια του Σεχζτατ Λουκμαν στα Πετράλωνα) είναι το αποτέλεσμα των σύγχρονων «ταγμάτων εφόδου» τα οποία προσπαθεί να συγκροτήσει η ναζιστική – εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», στηριγμένη στην εκλογική της άνοδο.

 

Για αυτό και η δεύτερη αυτή εκδήλωση είναι μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ο Φασισμός σήμερα: γιατί δυναμώνει, ποιον απειλεί, πως να τον σταματήσουμε» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 6:30 μμ στο Μεταξουργείο.

 

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι δυο μαχητικές φωνές του Τύπου: ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός» και συγγραφέας του πρόσφατου βιβλίου «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής»,  Δημήτρης Ψαρράς και ο αρθρογράφος της τοπικής εφημερίδας «Ο Ταχυδρόμος» Φάνης Τριανταφύλλου, γνωστός για την αγωνιστική του πένα. Τη συζήτηση θα ανοίξει και θα συντονίσει η Εύα Δημοκωστούλα, μουσικός, εκπαιδευτικός και ενεργό μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας.

 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης στο Μεταξουργείο θα μαζεύονται τρόφιμα μακράς διάρκειας που θα διανεμηθούν σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που ήδη λειτουργούν στην περιοχή μας.

 

Σας καλούμε όλες και όλους στις εκδηλώσεις αυτές για να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε, να διασκεδάσουμε αλλά και να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια στο φασισμό και για μια κοινωνία πιο δίκαιη. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)