to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:34 | 30.01.2023

Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Βροχή τα γαλάζια ρουσφέτια στην Επιτροπή Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής

Η Διοίκηση Πατούλη χρησιμοποιεί τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής για την εξυπηρέτηση ημετέρων, όπως καταγγέλλει η Δύναμη Ζωής


Σε πάρτι διαρκείας και εξυπηρετήσεων για ημετέρους έχει μετατρέψει την Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας, καταγγέλλει η Δύναμη Ζωής, «και μάλιστα σε περίοδο που η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια Μητσοτάκη μαστίζουν τα νοικοκυριά».

Σύμφωνα με τη Δύναμη Ζωής:

Βροχή οι αποφάσεις χιλιάδων ευρώ για τα γαλάζια ρουσφέτια στην Περιφέρεια! Η Διοίκηση Πατούλη  για την εξυπηρέτηση ημετέρων χρησιμοποιεί κάθε αφορμή, ακόμη και τη μικρασιατική καταστροφή για την οποία δεν κατέθεσε ποτέ ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό  επετειακό πρόγραμμα!

Πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση απόφασης της γαλάζιας πλειοψηφίας για τη διοργάνωση, στα μέσα Φεβρουαρίου, συναυλίας του Σταμάτη Σπανουδάκη, με τίτλο "Για τη Σμύρνη" σε συνδιοργάνωση με την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ" - πρόκειται για ΜΚΟ που, όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της, αποτελείται από μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Το κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται πλέον σε πάνω από 80 χιλιάδες ευρώ – το αρχικό πόσο ήταν περίπου 60 χιλιάδες – αφού με το πρόσχημα την αναβολή της από τον Δεκέμβριο που ήταν να διεξαχθεί, το ποσό αυξήθηκε, διότι η πλειοψηφία “θυμήθηκε” το κόστος της ενοικίασης της αίθουσας Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Δύναμη Ζωής απέρριψε από την πρώτη στιγμή την πρόταση, στηλιτεύοντας την προκλητική απόφαση, εξηγώντας ότι “πέρα από το ότι έχουμε δαπανήσει τεράστια ποσά για ατάκτως ερριμένες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιαστική καταστροφή, θεωρούμε σκανδαλώδες και προκλητικό το αίτημα... Πρόκειται για οργάνωση γυναικών συγκεκριμένου πολιτικού φορέα (της Νέας Δημοκρατίας) και θα μπορούσε να διοργανώσει την εκδήλωση με άλλες πηγές χρηματοδότησης (συνδρομές, χορηγοί κλπ)...”

Άγνωστος επίσης παραμένει ο τρόπος “συνδιοργάνωσης” από την “Παναθηναϊκή” της εκδήλωσης, όπως αναφέρεται στην εισήγηση. Το γεγονός μάλιστα ότι η εκδήλωση θα είναι δωρεάν, για τα μέλη ουσιαστικά της οργάνωσης, αποτελεί φύλο συκής που δεν αλλάζει την ουσία: την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος για την εξυπηρέτηση μιας φιλοκυβερνητικής ΜΚΟ.

Το δε πάρτι στην Επιτροπή Πολιτισμού όπου προεδρεύει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Χ. Ρώμας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Άλλο ένα παράδειγμα αποτελούν δυο συναυλίες από τον ίδιο καλλιτέχνη με διαφορά δυο μηνών, όπου το κόστος τους στο χρονικό διάστημα αυτό αυξήθηκε κατά 50% και από 4.000 ευρώ τα Χριστούγεννα, τώρα κοστολογήθηκε σε 6.000 ευρώ για εμφάνιση τον Φεβρουάριο σε αποκριάτικες εκδηλώσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)