to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 12.10.2020

Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Πολιτική “ανορθογραφία” από τη Διοίκηση της Περιφέρειας

Είναι προφανές, ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει κάνει τις επιλογές της: οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα, ως μη προνομιακό πεδίο αυτοπροβολής της, περνάνε σε δεύτερο πλάνο και εξαφανίζονται


Η Δύναμη Ζωής για την ακύρωση του εορτασμού της απελευθέρωσης της Αθήνας:

12 Οκτωβρίου 1944 : η Αθήνα απελευθερώνεται από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, τα οποία την εγκαταλείπουν ηττημένα και ένα ποτάμι από πλήθος κόσμου που υπέμεινε τις εκτελέσεις, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, την πείνα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης  και πολλά ακόμη δεινά για τέσσερα χρόνια, πανηγυρίζει με κάθε τρόπο στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, πήρε, το 2015, την πρωτοβουλία του εορτασμού αυτού του καθοριστικού  γεγονότος για τη σύγχρονη ιστορία του τόπου – ένα γεγονός που εορτάζεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που απελευθερώθηκαν από το ναζιστικό ζυγό.
Έτσι, οι εκδηλώσεις  «Αθήνα Ελεύθερη» που ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Αττική και αγκαλιάστηκαν με ξεχωριστό ενθουσιασμό από τους Αθηναίους και όχι μόνο, γεμίζουν με δράσεις πολιτισμού και ιστορικής μνήμης την πόλη. Αυτές οι εκδηλώσεις και ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα, καθιερώνονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, το Δήμο Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και την ΕΡΤ.
Και ξαφνικά, από τα τέλη του 2019, σιωπή. Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα δημόσια δρώμενα της πόλης, οι εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν!
Η απουσία των εκδηλώσεων, ειδικά εφέτος, όταν πριν λίγες μέρες οι Αθηναίοι πανηγύρισαν στους δρόμους τη δικαστική απόφαση που χαρακτήριζε εγκληματική οργάνωση το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, φαντάζει εντελώς ακατανόητη. Αποτελεί πολιτική “ανορθογραφία”. Μια χαμένη ευκαιρία να συνδεθεί το χθες με το σήμερα και η μεγάλη, ιστορική στιγμή της απελευθέρωσης της πρωτεύουσας με μια ιστορική δικαστική απόφαση.
Η ύπαρξη της πανδημίας δεν μπορεί να αποτελεί προσχηματική δικαιολογία για αυτή την ανεξήγητη σιωπή, αφού οι φορείς υπό την αιγίδα των οποίων διεξάγονταν οι εκδηλώσεις, διαθέτουν την τεχνογνωσία έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις που επιβάλλουν οι υγειονομικοί κανόνες.
Είναι προφανές, ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει κάνει τις επιλογές της: οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα, ως μη προνομιακό πεδίο αυτοπροβολής της, περνάνε σε δεύτερο πλάνο και εξαφανίζονται. Με μία φράση : η Περιφερειακή Αρχή απαξιώνει τις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αθήνας...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)