to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 20.10.2022

Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Πίσω έκανε η Διοίκηση Πατούλη για τις απ’ ευθείας αναθέσεις 9 εκ. ευρώ για υδροφόρες

Δικαίωση της «Δύναμης Ζωής»: «Η Δύναμη Ζωής» αισθάνεται δικαιωμένη, όχι για μικροπαραταξιακούς λόγους αλλά γιατί σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά δοκιμάζονται σκληρά από την ακρίβεια, προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον, την τσέπη των πολιτών»


Απευθείας αναθέσεις της Διοίκησης Πατούλη ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, με το πρόσχημα της επιφυλακής για “τυχόν έκτακτο γεγονός” κατά την αντιπυρική περίοδο, βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, λόγω της σχετικής Επερώτησης της “Δύναμης Ζωής”.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση Πατούλη είχε χρησιμοποιήσει την πραγματική ανάγκη προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές για να κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις (υπερτιμολογημένες προφανώς) για μίσθωση υδροφόρων ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προνοήσει εγκαίρως και να είχε διενεργήσει ανοιχτό διαγωνισμό. Ενδεικτικό είναι το προκλητικό γεγονός ότι για τη μίσθωση ημιφορτηγών με μικρή δεξαμενή καθόρισε αποζημίωση ύψους 70 ευρώ ανά ώρα, πράγμα που σημαίνει 1.680 ευρώ ανά ημέρα. Δηλαδή η εταιρία που μισθώνει τα ημιφορτηγά αυτά στην Περιφέρεια Αττικής κάνει απόσβεση του οχήματος σε μόλις 40 ημέρες! Και μετά απολαμβάνει (μεγάλα) κέρδη… Έτσι, η Διοίκηση Πατούλη έφθασε να έχει δεσμεύσει το ιλιγγιώδες ποσό των 9.064.000 ευρώ για τις συγκεκριμένες απ’ ευθείας αναθέσεις!

Η “Δύναμη Ζωής”, με μεθοδική τεκμηρίωση για την έλλειψη νομιμότητας των συγκεκριμένων απ’ ευθείας αναθέσεων, με σειρά παρεμβάσεων στην Οικονομική Επιτροπή, με κατάθεση Επερωτήσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανέδειξε και αυτό το σκάνδαλο της Διοίκησης Πατούλη. Ενώ καθοριστική υπήρξε και η τοποθέτηση υπηρεσιακών στελεχών, που συμφώνησαν με την κριτική της. Ειδικότερα, η Δύναμη Ζωής (την επερώτηση παρουσίασε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σπ. Αγγέλης), υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το ευαίσθητο ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας για να κάνουν κάποιοι μπίζνες σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος και ανάγκασε τη Διοίκηση Πατούλη, που βρέθηκε πλήρως απομονωμένη, να παραδεχθεί ότι θα προχωρήσει σε ανοιχτό διαγωνισμό για την επόμενη χρονιά. Ενώ, επιπλέον, είναι βέβαιο ότι το τεράστιο ποσό των 9.064.000 ευρώ που εγκρίθηκε για το 2022 θα τεθεί υπό σχολαστικό έλεγχο, τόσο από τις Υπηρεσίες όσο και από την Δημοκρατική Αντιπολίτευση, κατά την διαδικασία απολογισμού της δαπάνης και θα αποτραπεί -σε ένα σημαντικό βαθμό τουλάχιστον- η κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος.

Η “Δύναμη Ζωής” αισθάνεται δικαιωμένη, όχι για μικροπαραταξιακούς λόγους αλλά γιατί σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά δοκιμάζονται σκληρά από την ακρίβεια, προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον, την τσέπη των πολιτών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)