to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 16.04.2020

Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να ευθυγραμμιστεί άμεσα με τη νομιμότητα

Για «έωλες, διάτρητες και παράνομες διαδικασίες εκθέτουν την Περιφέρεια» κάνει λόγο η Δύναμη Ζωής με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την προμήθεια και διανομή 50 χιλιάδων έτοιμων πασχαλινών γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες.


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας (μόνο της παράταξης της Διοίκησης) της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την προμήθεια και διανομή 50 χιλιάδων έτοιμων πασχαλινών γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες των δήμων της Αττικής, υπονομεύει τον απολύτως θεμιτό στόχο της στήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Οι έωλες, διάτρητες και παράνομες διαδικασίες εκθέτουν την Περιφέρεια, παραβιάζουν την αρχή της οικονομικότητας, βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή τους χειμαζόμενους πολίτες και συνιστούν απαράδεκτη μεθόδευση, ειδικά στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, που επιβάλλει σε όλους υψηλή αίσθηση ευθύνης στην άσκηση διοίκησης.

Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων, συνεδριάσεις που συγκαλούνται λίγα μόλις λεπτά πριν την έναρξή τους, διαδικασίες “λάστιχο”, “πίσω – μπρος” της Διοίκησης και πολλά άλλα, απάδουν του διακηρυγμένου στόχου της στήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας.
Καταγγέλλουμε την Περιφερειακή Αρχή για την κατακύρωση του διαγωνισμού στις δύο μοναδικές εταιρίες που αυτή προσκάλεσε και οι οποίες μοίρασαν μεταξύ τους το διαγωνισμό με τιμή 13.70 ευρώ για δύο γεύματα! Πρόκειται για μία εξέλιξη από την οποία το μόνο που δεν βγαίνει κερδισμένο είναι το Δημόσιο συμφέρον καθώς μαζί με τους ευπαθείς συμπολίτες μας, θα κάνουν “Πάσχα” και οι εύποροι!
Καλούμε έστω και αυτή τη στιγμή, την Περιφερειακή Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να ευθυγραμμιστεί άμεσα με τη νομιμότητα σε περίοδο δοκιμασίας της κοινωνίας.
Εξηγώντας την καταψήφιση της απόφασης, τα  μέλη της ΔΖ στην ΟΕ, Χρ. Καραμάνος  και Γ. Μπαλάφας παρατήρησαν ότι : “Τασσόμαστε υπέρ της διενέργειας της προμήθειας, όμως η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην παρούσα διαπραγμάτευση και στην οποία είχαμε αντιταχθεί αντίκειται στην Αρχή της Οικονομικότητα (βλ. Αναλυτική τεκμηρίωση στην απόφαση 768/2020 της Οικονομικής Επιτροπής). Συγκεκριμένα εάν είχαν κληθεί οικονομικοί φορείς οι οποίοι είχαν μειοδοτήσει στον εν εξελίξει διαγωνισμό για προμήθεια γευμάτων προϋπολογισμού 4.992.181, 80 ευρώ και όχι οικονομικοί φορείς που σε εκείνον τον διαγωνισμό είχαν δώσει προσφορά άνω των 2.50 ευρώ ανά γεύμα (βλ σημείο 32 της προαναφερθείσης απόφασης της ΟΕ) τότε είναι αναμενόμενο να είχαν ληφθεί πολύ οικονομικότερες προσφορές”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)