to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:57 | 15.06.2021

Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Ιστορική απόδραση του Περιφερειάρχη

Η δημοκρατία μπαίνει (ξανά) στο στόχαστρο της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, που τώρα θέλει να ελέγξει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, σημειώνει η παράταξη


Όπως σημειώνει η Δύναμη Ζωής:

Στα παλαιότερα των υποδημάτων της γράφει, για πολλοστή φορά, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, τις δημοκρατικές διαδικασίες. Σήμερα η αφορμή είναι η ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο: η Διοίκηση μεθοδεύει τον έλεγχό του.

Συγκεκριμένα: Ενώ είναι νωπή ακόμη η μελάνη του ΦΕΚ Α΄ 96/11.06.2021 στο οποίο δημοσιεύτηκε ο Ν.4807/2021 “Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις”, στο άρθρο 29 του οποίου ορίζεται ότι η θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων παρατείνεται εκ νέου έως την 31η Οκτωβρίου 2021.

Ενώ η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός φαίνεται ότι προσπαθούν να αποφύγουν ένα ακόμη φιάσκο τύπου Κεραμέως, με την ηχηρή (95%) αποχή των εκπαιδευτικών, για να διεξαχθούν οι εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με δια ζώσης παρουσία, όπως αναφέρει και το ψήφισμα της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την προκήρυξη εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Περιφέρεια Αττικής.

Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει. Η Διοίκηση της Περιφέρειας είτε δεν καταλαβαίνει τι κάνει, είτε καταλαβαίνει πολύ καλά και επιχειρεί να “ελέγξει” τη σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής.

Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για “δεσμεύσεις” του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών για άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία.

Πρακτικά και λογικά δεν έχει νόημα δηλαδή να γίνουν τώρα εκλογές, αφού με νόμο η θητεία των αιρετών έχει παραταθεί για το τέλος του Οκτώβρη, αλλά η λογική έχει πάει εδώ και καιρό περίπατο στην Περιφέρεια Αττικής.

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τα 3 ψηφοδέλτια για τις εκλογές του Υπηρεσιακού συμβουλίου στην Περιφέρεια Αττικής τα δύο έχουν αποσυρθεί (έχουν αποσύρει τις υποψηφιότητές τους οι συμμετέχοντες σε αυτά) και έχει απομείνει μόνο αυτό, που είναι πολιτικά προσκείμενο στην Διοίκηση Πατούλη, σύμφωνα με τις από 14 και 15.06.2021 καταγγελτικές ανακοινώσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής (Σ.Υ.Π.Α.).

Μάλιστα στη σημερινή ανακοίνωσή του ο Σ.Υ.Π.Α., θέτει σοβαρά ζητήματα ακόμη για την διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας και την αξιοπιστία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα χρησιμοποιηθεί αφού καταγγέλλεται ότι έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εκλογέων, που τους έχουν σταλεί διπλοί κωδικοί και διπλοί σύνδεσμοι να ψηφίσουν!

Όταν η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής “πρωτοτυπεί” σε βάρος των εργαζομένων...

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αυθαιρετεί σε αντίθεση με την κοινή λογική, με την πρακτική όλων των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας και τις πρόσφατες νομοθετικές προβλέψεις και επιδιώκει με την μοναδική ευκαιρία που έχει, να “ελέγξει” το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής (για τους υπαλλήλους με όλες τις σχέσεις εργασίας), αδιαφορώντας για την ανόθευτη έκφραση των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, αδιαφορώντας για την κυβερνητική γραμμή που παρατείνει την θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων έως την 31η Οκτωβρίου 2021.

Η δε Περιφέρεια Αττικής είναι η μοναδική Περιφέρεια που προχωρά σε αυτήν την διαδικασία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, εκ των οποίων οι 12 Περιφερειάρχες είναι πολιτικά ομογάλακτοι του Περιφερειάρχη Αττικής!

Μετά από αίτημα 46 Περιφερειακών Συμβούλων, που υποβλήθηκε την Τετάρτη 9/6/2021 για το συγκεκριμένο θέμα και επέβαλε στην Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να ενταχθεί το ζήτημα σε Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συζητηθεί, η Διοίκηση της Περιφέρειας ενώ θα μπορούσε να ορίσει συνεδρίαση την Δευτέρα 14.06.21, πριν δηλαδή την ψηφοφορία, δεν το έκανε.

Έβαλε την  Συνεδρίαση το μεσημέρι της Τρίτης 15.06.21 την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Φαίνεται πως η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής βιάζεται να δείξει αφοσίωση στη γραμμή χτυπήματος του συνδικαλιστικού κινήματος και των δημοκρατικών διαδικασιών. Ρωτάμε την πολιτικά ομογάλακτη της Διοίκησης της Περιφέρειας Κυβέρνηση, που θυμόμαστε πως τον είχε επιλέξει και στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, συμφωνεί με τις ενέργειες του δήθεν “ανεξάρτητου”, του δήθεν μη “κομματικού” Περιφερειάρχη;

Όπως και να έχει και οι μεν και οι δε  εκτίθενται, δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές τους εκπροσωπήσεις, την περιφρόνησή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και, εντέλει, την δυσανεξία τους απέναντι στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη Δημοκρατία.

Για πρώτη φορά από τη σύσταση των Περιφερειών δεν συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ύστερα από πρόσκληση για συνεδρίαση εξαιτίας της αποχής της διοικούσας Παράταξης. Ιστορική λοιπόν η σημερινή αποχή της διοικούσας Παράταξης, των φασιστών – μελών της Χρυσής Αυγής και των πρόθυμων υποστηρικτών της Διοίκησης.

Δεν είχε την απαιτούμενη συμμετοχή των 51 Περιφερειακών Συμβούλων το Περιφερειακό Συμβούλιο αφού λόγω της αποχής των ανωτέρω συμμετείχαν οι υπόλοιπες παρατάξεις με 46 Περιφερειακούς Συμβούλους.

Την έλλειψη απαρτίας διαπίστωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου με συνοπτικές διαδικασίες αφού διέκοψε την Πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής που ενημέρωνε για την ηλεκτρονική διεξαγωγή των εκλογών.

Πλήρης απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και απόδραση από τη συζήτηση για τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στο πολιτικό τους πάθος, να ελέγξουν τα πάντα και με όποιον τρόπο.

Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι έχουν όμως και μνήμη και κρίση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)