to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:32 | 13.02.2020

Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει ευθύνη να προστατέψει και να ολοκληρώσει τον αγωγό της Αίγινας

«Με καθυστέρηση 12 ημερών, η Διοίκηση της Περιφέρειας αντέδρασε στο μείζον θέμα της δολιοφθοράς του αγωγού της Αίγινας αν και αυτή διαπιστώθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες την Παρασκευή 31/01/2020. Η Διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει να φροντίσει ώστε να αποκατασταθεί στο 100% η ποιοτική κατάσταση του αγωγού, όπως στο 100% της παραδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2019», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δύναμη Ζωής


Όπως επισημαίνει στη συνέχεια η Δύναμη Ζωής:

«Σημειώνουμε ότι με το έργο αυτό ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Αίγινας, διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους για πρόσβαση στο φυσικό αγαθό, το νερό, αλλά και για την υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης του πιο κοντινού νησιωτικού προορισμού στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει να φροντίσει για την καλύτερη δυνατή φύλαξη της περιοχής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να μην υπάρξει άλλη δολιοφθορά.


»Είναι έτσι σημαντικό να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην πόντιση του αγωγού. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής παρέδωσε στη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας ολοκληρωμένη την αδειοδότηση, με εξαίρεση μια υπογραφή - αυτή του κ. Σταϊκούρα - σχετικά με την πόντιση του αγωγού. Αυτό σημαίνει ότι η σημερινή διοίκηση όφειλε να ξεκινήσει την πόντιση την 1η Απριλίου 2020, που ολοκληρώνεται η περίοδος ψαρέματος με τράτες. Όμως  η ημερομηνία αυτή έχει ήδη μετατεθεί  για τον Ιούλιο καθώς από τον Οκτώβριο ως σήμερα υπήρξε ουσιαστική απραξία στο έργο.


Η αρνητική αυτή εξέλιξη, εγκυμονεί νέους κινδύνους για το κρίσιμο, όχι μόνο για ένα νησί αλλά για την εθνική οικονομία, αυτό έργο. Είναι δε προφανές ότι η περίεργη αυτή υπόθεση οφείλεται αποκλειστικά στη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)