to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 01.12.2022

Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Η διοίκηση Πατούλη τινάζει στον αέρα το ταμείο της Περιφέρειας Αττικής

Σε υποχώρηση αναγκάστηκε χθες η Διοίκηση Πατούλη, μπροστά στην κατακραυγή της δημοκρατικής αντιπολίτευσης σχετικά με την προκλητική απόπειρα για έγκριση σκοπιμότητας της διαφημιστικής προβολής μηνυμάτων της Περιφέρειας Αττικής για την οδική ασφάλεια και για τον τετραψήφιο αριθμό 1544 για το οδικό δίκτυο - σε στέγαστρα αναμονής επιβατών σε στάσεις λεωφορείων εντός Αττικής.


Για «όπισθεν ολοταχώς από τη Διοίκηση Πατούλη μπροστά στην αποκάλυψη άλλης μιας σκανδαλώδους ανάθεσης», κάνει λόγο η Δύναμη Ζωής, σημειώνοντας πως «όταν θα φύγουν, θα έχουν τινάξει το ταμείο στον αέρα!».

Η Δύναμη Ζωής επισημαίνει συγκκεριμένα:

Σε υποχώρηση αναγκάστηκε χθες η Διοίκηση Πατούλη, μπροστά στην κατακραυγή της δημοκρατικής αντιπολίτευσης σχετικά με την προκλητική απόπειρα για έγκριση σκοπιμότητας της διαφημιστικής προβολής μηνυμάτων της Περιφέρειας Αττικής για την οδική ασφάλεια και για τον τετραψήφιο αριθμό 1544 για το οδικό δίκτυο - σε στέγαστρα αναμονής επιβατών σε στάσεις λεωφορείων εντός Αττικής.

Πρόκειται για μια ακόμη σκανδαλώδη και προκλητική ανάθεση συνολικού κόστους 223.894,40 ευρώ με ΦΠΑ! Το κόστος κάθε διαφημιστικού πάνελ ανά 14ήμερο ανέρχεται στα 370 ευρώ πλέον ΦΠΑ και πρόκειται για 370 ευρώ Χ 122 διαφημιστικά πάνελ επί τέσσερα 14ήμερα.

Όλη η επιχειρηματολογία εστιάζει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην  γνωστοποίηση της ύπαρξης του τετραψήφιου αριθμού 1544 για το οδικό δίκτυο. Στον αριθμό αυτό ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, δεν είναι δωρεάν, αλλά επιφέρει σημαντικές χρεώσεις, μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για να αναφέρουν τυχόν προβλήματα που εντοπίζουν στο οδικό δίκτυο,  προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της εποπτείας και της αναβάθμισης των κεντρικών οδικών αρτηριών του λεκανοπεδίου.

Την εισήγηση έκανε η Τεχνική Υπηρεσία, η οποία όμως δεν έχει γνώση και αρμοδιότητα για ζητήματα διαφημιστικής προβολής. Την ίδια δε μέρα, που έγινε η εισήγηση, αυτή εντάχθηκε άμεσα σε χρόνο - ρεκόρ ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο!

Η Διοίκηση Πατούλη δεν δίστασε να βάλει μπροστά μια Τεχνική Υπηρεσία για να ζητήσει την αναγκαιότητα μιας διαφημιστικής προβολής με ένα αρκετά μεγάλο ποσό, ειδικά μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης και απίστευτης φτωχοποίησης των πολιτών. Μάλιστα η Υπηρεσία είναι αυτή που προτείνει ακόμα και τον αριθμό των διαφημιστικών πλαισίων που χρειάζονται αλλά και τον χρόνο που θα διαρκέσει η διαφήμιση. Και φυσικά η Διοίκηση Πατούλη... το αποδέχεται όπως είναι!

Για τη Διοίκηση Πατούλη προκύπτουν αβίαστα πολλά ερωτήματα:
1. Δεν αρκούν τα ταμπελάκια με την ανάλογη επισήμανση για το 1544 που έχουν μπει σε δεκάδες φανάρια του οδικού δικτύου;
2. Δεν αρκούν οι ηλεκτρονικές πινακίδες της Περιφέρειας στις μεγάλες οδικές αρτηρίες για να προβάλλεται ο σχετικός αριθμός και η ανάλογη ενημέρωση;
3. Δεν θα μπορούσε η Διοίκηση Πατούλη να ζητήσει να προβληθεί ένα ενημερωτικό μήνυμα από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα, δωρεάν, ως κοινωνικό μήνυμα, αφού αφορά την οδική ασφάλεια;
4. Δεν θα μπορούσε η Διοίκηση στα χιλιάδες έντυπα που εκτυπώνει για διάφορες εκδηλώσεις σπαταλώντας ποσά χιλιάδων ευρώ, να αναγράφει το μήνυμα με τον σχετικό αριθμό;
5. Δεν θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να διατεθούν για έργα ουσίας που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια και όχι αφίσες σε διαφημιστικά πάνελ, τα οποία σε λίγους μήνες μπορεί να διαφημίζουν την προεκλογική εκστρατεία του κ. Πατούλη;

Όμως από τη δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν ούτε τα αυτονόητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)