to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:08 | 10.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Δύναμη Ζωής: Η δημόσια υγεία σημαία ευκαιρίας για τον υποψήφιο της ΝΔ

«Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ, με τη νέα ψήφο και τη νέα εντολή που θα μας δώσουν οι πολίτες και οι κάτοικοι της Περιφέρειας Αττικής, θα συνεχίσουμε να κάνουμε για άλλα τέσσερα χρόνια με συνέπεια τη δουλειά μας. Διατηρώντας τη Δημόσια Υγεία στην πρώτη γραμμή προτεραιοτήτων μας»


Ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, Γιάννης Μοίρας κάνει την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Με τη φόρα-κατηφόρα που έχει πάρει ο κ. Πατούλης, έχει κάνει τη Δημόσια Υγεία, σημαία ευκαιρίας για την προεκλογική καμπάνια του. Τελευταίο κρούσμα, τα όσα είπε στην περιοδεία του σε Παιανία και Παλλήνη-Γέρακα κατά την οποία, πλησίασε σχεδόν στο να τάξει νοσοκομείο για την Ανατολική Αττική. Μολονότι θα έπρεπε να γνωρίζει ότι να χτίζεις νοσοκομεία αποτελεί αρμοδιότητα του κεντρικού κράτους και της κεντρικής διακυβέρνησης. Όχι του Α’ και του Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θα έπρεπε να γνωρίζει τα παραπάνω ο κ. Πατούλης. Τόσο ως επί 12 χρόνια δήμαρχος, επί 5 χρόνια πρόεδρος της ΚΕΔΕ και σήμερα ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, όσο και ως πρόεδρος του ΙΣΑ και ως πρόεδρος του “Δικτύου Υγιών Πόλεων”.

Άσχετος λοιπόν;

Πολιτικός που λέει ψέματα και που μοιράζει στους πολίτες κούφιους μαξιμαλισμούς και μπερδεμένες γενικότητες, λαϊκίζοντας και παραπλανώντας πάνω στο ευαίσθητο θέμα της Δημόσιας Υγείας;

Ή λίγο από το πρώτο και λίγο από το δεύτερο;

Ή όλα μαζί;

Στον αντίποδα, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και η Διοίκηση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ αποδεικνύουμε από το 2014 με ποιο τρόπο ο Β’ Βαθμός Αυτοδιοίκησης είναι σε θέση να προσφέρει στη Δημόσια Υγεία. Λαμβάνοντας μάλιστα και ενεργητικές πρωτοβουλίες για νόμιμες και θεσμοθετημένες υπερβάσεις σε σχέση με τις προηγούμενες Διοικήσεις. Εμείς πιέσαμε πολιτικά και πετύχαμε μέσω νομοθετικής ρύθμισης να μπορούμε να δίνουμε λεφτά για την ενίσχυση των δομών και των λειτουργιών της Δημόσιας Υγείας.

Τα στοιχεία μιλούν μόνα τους.

Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη Δημόσια Υγεία:

• με €40 εκατ. για αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για 31 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής,

• με €20 εκατ. για τα στρατιωτικά νοσοκομεία,

• με €22,3 εκατ. για τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αττική.

Ο κ. Πατούλης μπορεί τις επόμενες μέρες να λέει ό,τι του κατεβεί: μέχρι ότι θα ισιώσει τα βουνά ή θα υψώσει τους κάμπους.

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ, με τη νέα ψήφο και τη νέα εντολή που θα μας δώσουν οι πολίτες και οι κάτοικοι της Περιφέρειας Αττικής, θα συνεχίσουμε να κάνουμε για άλλα τέσσερα χρόνια με συνέπεια τη δουλειά μας. Διατηρώντας τη Δημόσια Υγεία στην πρώτη γραμμή προτεραιοτήτων μας.

Η υπόθεση του αγαθού της Δημόσιας Υγείας είναι πάρα πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε στα χέρια ανθρώπων που είναι φανατικοί καριερίστες. Αυτό ακριβώς ισχύει για τον κ. Πατούλη.

Σημείωση: Περιμένουμε από τον κ. Πατούλη να λάβει θέση για πρόσφατα δημοσιεύματα από ΜΜΕ που τον παρουσιάζουν να εκμεταλλεύεται για την προεκλογική του εκστρατεία όχι μόνο το αγαθό της Δημόσιας Υγείας, αλλά και την ιδιότητά του ως προέδρου του ΙΣΑ, πότε μιλώντας για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Αττική και πότε διαφημίζοντας, μέσω του “Δικτύου Υγιών Πόλεων” στο οποίο είναι πρόεδρος μια πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση εθελοντών δοτών μυελού των οστών, που παρουσιαζόταν ως «μια πρωτοβουλία του προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη». Την ίδια στιγμή διοργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις που ο ίδιος χαιρετίζει ως «πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & Προαγωγής της Υγείας, Δήμαρχος Αμαρουσίου» - εδώ σχετική ανάρτηση: http://www.eddyppy.gr/enarxi-leitoyrgias-topikoy-kentroy-ethelonton-doton-myeloy-ton-oston-sto-dimo-oropoy».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)