to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 13.12.2019

Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Αξιόπιστο, παραγωγικό, οραματικό εναλλακτικό σχέδιο προϋπολογισμού 2020 για την Περιφέρεια Αττικής

«Σε μια καίρια και πρωτόγνωρη παρέμβαση για παράταξη Αντιπολίτευσης, δείγμα της υπεύθυνης και προγραμματικής αντιπολίτευσης, προχώρησε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ».


Όπως προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης: 

Η Δύναμη Ζωής Κατέθεσε Ολοκληρωμένο Εναλλακτικό Σχέδιο Προϋπολογισμού, που αποτυπώνει  τις ανάγκες της κοινωνίας, τις προτάσεις των συλλογικών φορέων και των κινημάτων των πολιτών. Χωρίς γενικολογίες αλλά με συγκροτημένες, κοστολογημένες και άμεσα εφαρμόσιμες παρεμβάσεις, που υλοποιούν το όραμα για μια βιώσιμη οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά Αττική, η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ σκιαγραφεί μια εναλλακτική προοπτική και πορεία της Αττικής.

Πρόκειται για μια τεκμηριωμένη παρέμβαση, στον αντίποδα της πρότασης της διοικούσας παράταξης του κ. Γ. Πατούλη, που  έκανε σαφές ότι επιδιώκει την αναίρεση του μεγάλου Τεχνικού Προγράμματος και του Κοινωνικής Πολιτικής που παρέλαβε από την διοίκηση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ και την Ρένα Δούρου – όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτει η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ.
Συγκεκριμένα, η νέα Δημοτική Αρχή αφήνει με ελάχιστες Πιστώσεις για το 2020, δηλαδή ουσιαστικά χωρίς χρηματοδότηση, μεγάλες, κρίσιμες για την κοινωνία και εμβληματικές παρεμβάσεις που είναι έτοιμες να ξεκινήσουν, καθώς έχουν ολοκληρωθεί επί διοίκησης Δούρου όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες (αδειοδοτήσεις, μελέτες, προμελέτες κλπ) μετά από μεθοδική και κοπιώδη προσπάθεια.


Του λόγου το αληθές προκύπτει από σημαντικές παρεμβάσεις :

Είναι προφανές ότι ο κ. Πατούλης, αν ήθελε να προχωρήσει όλα τα παραπάνω, θα όφειλε να έχει προβλέψει την αναγκαία πίστωση για την ταχεία προώθησή τους (όπως αναφέρεται στον ανωτέρω Πίνακα). Απλά, δεν εκφράζει ρητά και δημόσια την αντίθεση του, αλλά «εμμέσως πλην σαφώς», με την ελαχιστοποίηση της χρηματοδότησης. Εγκαταλείπει στην πράξη, λοιπόν, τις παρεμβάσεις αυτές, ή έστω τις καταδικάζει σε μεγάλες καθυστερήσεις, αν υποθέσει κανείς ότι στη συνέχεια, κάτω και από τις αναμενόμενες αντιδράσεις, μπορεί να αναγκαστεί να αναθεωρήσει τη στάση του.

Στον αντίποδα αυτής της λογικής, η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ παρουσίασε ένα Ολοκληρωμένο, Εναλλακτικό Σχέδιο Προϋπολογισμού με επαρκείς πιστώσεις για το 2020 για όλες τις παραπάνω κρίσιμες και εμβληματικές παρεμβάσεις καθώς και για ολόκληρο το Τεχνικό Πρόγραμμα των 400 εργοταξίων που δημιουργήθηκε επί ημερών διοίκησης Ρένας Δούρου. Τεχνικό Πρόγραμμα, εστιασμένο στις υποδομές της Αττικής αλλά και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Επίσης η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ συμπεριέλαβε στο Εναλλακτικό Σχέδιο συγκεκριμένες και κοστολογημένες παρεμβάσεις Κοινωνική Πολιτικής, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ενδεικτικά:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)