to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 03.07.2014

πηγή: in.gr

Διεθνή

Δυνάμεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας συγκεντρώνει το Ισραήλ

Ενισχύει το Ισραήλ τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που η ένταση με τους Παλαιστίνιους μετά τον φόνο τριών ισραηλινών εφήβων και εκείνον ενός παλαιστίνιου εφήβου αυξάνεται.


Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσαν ότι η ενίσχυση περιλαμβάνει τανκς, πυροβολικό και στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η ενίσχυση οφείλεται στην εκτόξευση σχεδόν 30 ρουκετών από Παλαιστίνιους προς το Ισραήλ μέσα σε ένα 24ωρο. Δύο από τις ρουκέτες έπληξαν σπίτια στην πόλη Σντερότ, προκαλώντας υλικές ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς.

Ωστόσο, ο ισραηλινός αντισυνταγματάρχης Πήτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του στρατού, είπε ότι παρά την κινητοποίηση αυτή, το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται να κλιμακώσει τη βία.

«Όλα όσα κάνουμε γίνονται για την απο-κλιμάκωση της κατάστασης, αλλά από την άλλη θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν» εάν δεν αποκλιμακωθούν από μόνα τους, είπε ο Λέρνερ.

Νέες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Λωρίδα της Γάζας, ως απάντηση στον φόνο τριών ισραηλινών εφήβων, για τον οποίο το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς.

Δέκα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος δολοφονήθηκε στην Ιερουσαλήμ, με τους Παλαιστίνιους να θεωρούν ότι η δολοφονία του 16χρονου υπήρξε κίνηση «εκδίκησης» για τους τρεις νεκρούς Ισραηλινούς.

Η κηδεία του 16χρονου Μοχάμαντ Αμπου Χντέιρ αναβλήθηκε, καθώς διενεργείται νεκροψία στη σορό του.

    Παρ΄όλα αυτά συγγενείς του νεαρού πραγματοποίησαν νεκρώσιμη τελετή στη μνήμη του 16χρονου σε τζαμί της Ιερουσαλήμ.

    Τη νύχτα της Τετάρτης, συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστινίων και της ισραηλινής αστυνομίας για την απαγωγή και δολοφονία του 16χρονου.

    Η τελευταία μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς, πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2012.

    2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
    § Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)