to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 13.04.2014

πηγή: typologies.gr

Πολιτική

ΔΤ εσωτερικού και ΝΕΡΙΤ εξωτερικού!

Συνεχίζεται η κοροϊδία με τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ η οποία υποτίθεται πρέπει να βγει στον αέρα στις 27 Απριλίου για να ικανοποιηθούν οι Ευρωπαίοι της EBU που δεν αναγνωρίζουν τη Δ.Τ.


Ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης δήλωσε σε συνάντηση στελεχών της EBU την περασμένη εβδομάδα πως υπάρχουν δυσκολίες για να καταστεί αυτό δυνατόν. Ο Παντελής Καψής ωστόσο επιμένει πως η ΝΕΡΙΤ θα βγει στον αέρα στις 27 Απρίλη, επιβεβαιώνοντας έτσι την αποκάλυψη της στήλης πριν δυο Κυριακές, πως η κυβέρνηση απλώς θα σβήσει στην οθόνη το σήμα της Δ.Τ και θα ανάψει τον τίτλο της ΝΕΡΙΤ. Ουσιαστικά δηλαδή στο εσωτερικό της χώρας θα υπάρχει η Δ.Τ υπό τον μανδύα της ΝΕΡΙΤ και στην ευρωπαϊκή EBU θα δείχνουν μόνο τον τίτλο της ΝΕΡΙΤ!


Το σενάριο αυτό επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες αποφάσεις της τηλεοπτικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών. Με την υπογραφή της Αφροδίτης Γουγά εγκρίθηκαν ποσά για την ανακατασκευή των τηλεοπτικών σκηνικών στο στούντιο των ειδήσεων και για τις ενημερωτικές εκπομπές. Με άλλη απόφαση ανατέθηκε η μεταφορά μηχανημάτων και υλικών από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και την Κατεχάκη στο Ζάππειο Μέγαρο! Εκεί στο Ζάππειο Μέγαρο θα στηθεί και ένα καινούριο τηλεοπτικό σκηνικό.


Είναι φανερό πως η Δ.Τ ετοιμάζεται για την κάλυψη των εκλογών του Μαΐου, Κάλυψη που θα αναλάβουν οι εργαζόμενοι-συμβασιούχοι της Δ.Τ και όχι η ΝΕΡΙΤ. Στις εν λόγω αποφάσεις δεν αναγράφεται η αιτία μεταφοράς των τηλεοπτικών μηχανημάτων και η ανάγκη για τη μετατροπή και προσαρμογή των τηλεοπτικών σκηνικών ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών.


Η ανακατασκευή των σκηνικών στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και η κατασκευή του νέου στο Ζάππειο μέγαρο ανατέθηκε με απ’ ευθείας αναθέσεις στην εταιρεία «ART REBEL» με κόστος 9.800 ευρώ, 6.200 και 6.600 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.


Ένα ακόμη σημείο που προκαλεί ερωτηματικά είναι πως πλέον στις αποφάσεις της Ειδικής διαχειρίστριας οι δαπάνες που αποφασίζονται για τη Δ.Τ, αναφέρονται σε ειδικό λογαριασμό ο οποίος βρίσκεται εκτός κρατικού προϋπολογισμού! Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει τρόπος διαφανούς ελέγχου του.

tags: ΝΕΡΙΤ, ΔΤ, EBU

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)