to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 15.06.2022

Πολιτική

Δριμεία κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στους Ζούλα και Γαμπρίτσου της ΕΡΤ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Εισήγηση της Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αναστασίας Γκαρά, στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής για την ΕΡΤ


Δριμεία κριτική προς τους Ζούλα και Γαμπρίτσου άσκησε η αν. τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσα Γκαρά, κατά την ακρόαση της διοίκησης της ΕΡΤ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Η Ν. Γκαρά αναφέρθηκε στα δεκάδες περιστατικά παρεμβάσεων στο δημοσιογραφικό έργο αλλά και λογοκρισίας στην ΕΡΤ όπως την εντολή να μην παίζουν πλάνα από το κορωνογλέντι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία. Υπενθύμισε το φιάσκο με τον «αόρατο» ανταποκριτή στη Μόσχα τονίζοντας το πρωτοφανές της μαζικής διαγραφής ολόκληρης της διοικητικής πυραμίδας του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ εξαιτίας της υπόθεσης αυτής.


Αναφέρθηκε επίσης στη μονομέρεια που χαρακτηρίζει την ΕΡΤ των τελευταίων ετών επικαλούμενη τα στοιχεία της Έκθεσης Πολιτικής Πολυφωνίας του ΕΣΡ, σύμφωνα με τα οποία η ΝΔ και η κυβέρνηση απορροφούν το 72% της τηλεοπτικής κάλυψης της ΕΡΤ.


Η βουλεύτρια Έβρου επέκρινε, επίσης, την απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ να «επιβραβεύσει» με μπόνους τον εαυτό του καθώς και μια κλειστή διευθυντική ομάδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη στιγμή που καθυστερεί εδώ και 2 χρόνια την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τα σωματεία των εργαζομένων. Στάθηκε δε στην αδιαφορία και υποβάθμιση των εργαζομένων ξεκινώντας από τον παραγκωνισμό έμπειρων στελεχών μέχρι την αποστολή στην Ουκρανία χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.


Η Ν. Γκαρά ζήτησε επιτακτικά από τη Διοίκηση να φέρει αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με το πόσοι απασχολούνται στην ΕΡΤ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε ποιες δομές και ειδικότητες.


Τέλος αναφέρθηκε και στο τεράστιο χρέος που εμφανίζεται να οφείλουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας από τη μη απόδοση του ανταποδοτικού τέλους στην ΕΡΤ, οφειλή που φαίνεται να ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)