to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:39 | 18.03.2019

Κοινωνία

Δράση της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ακρόπολη κατά της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας (βίντεο)

Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες προέβαλε στον βράχο της Ακρόπολης το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στην επέτειο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Δείτε το σχετικό βίντεο.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας:

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έλαβαν ένα ηχηρό μήνυμα χτες το βράδυ, όταν μία τεράστια εικόνα που καλωσόριζε τους πρόσφυγες - «Humanity First - Refugee Welcome» - προβλήθηκε στη μια πλευρά της Ακρόπολης».

Η προβολή, που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία, σκοπεύει να τραβήξει την προσοχή στα βάσανα των προσφύγων που παραμένουν εγκλωβισμένοι/ες στα ελληνικά νησιά, σήμερα, στην τρίτη επέτειο από την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

«Η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας αποτελεί μία κηλίδα στη συλλογική συνείδηση της Ευρώπης,» δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας».

«Με το μήνυμα του συμβολικού ακτιβισμού στην Ακρόπολη, ως Διεθνής Αμνηστία εκφράζουμε τη βαθιά μας αλληλεγγύη σε αυτούς/ές που περνάνε τα νερά του Αιγαίου αποζητώντας ένα μέλλον με ασφάλεια και αξιοπρέπεια για αυτούς/ές και τις οικογένειές τους.

Η μεταφορά των ανθρώπων αυτών στην ηπειρωτική Ελλάδα και η άρση του γεωγραφικού περιορισμού είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη βελτίωση των άθλιων συνθηκών στους καταυλισμούς στα νησιά. Ταυτόχρονα ένας μηχανισμός ίσης κατανομής της ευθύνης ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. που θα αντικαθιστά τον αποτυχημένο μηχανισμό του Δουβλίνου είναι το στοιχειώδες που πρέπει να κάνει η ηγεσία της Ε.Ε.

Γιατί δεσμευτικοί δεν πρέπει να είναι μόνο οι κανόνες που αφορούν την οικονομία, αλλά πρώτα από όλα αυτοί που αφορούν το σεβασμό στην ανθρωπότητα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)