to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:36 | 20.01.2017

Πολιτική

«Δράση» και αντίδραση στη Ν.Δ.: Από τον Σκυλακάκη... στη Χάρυβδη

Η προσχώρηση της Δράσης, του Θεόδωρου Σκυλακάκη, στη ΝΔ έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ενδεικτικό είναι ότι η εφημερίδα "Δημοκρατία" που διάκειται φιλικά προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την απόφαση για συμπόρευση "αυτογκόλ".

Στο ίδιο πλαίσιο, αίσθηση προκάλεσε η σημερινή ανάρτηση στο Facebook του Γιώργου Μουρούτη, άλλοτε διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος παραμένει πάντα κοντά στον πρώην πρωθυπουργό.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Μουρούτης αφού "καλωσορίζει τη Δράση στη ΝΔ", θυμίζει τη στάση της Δράσης τα τελευταία χρόνια έναντι της ΝΔ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Είμαι βέβαιος ότι η άφιξή της θα συνοδευτεί και από μια γενναία αυτοκριτική για τη στάση του ιδρυτή της όταν συμπορεύτηκε με τον ΓΑΠ κόντρα στη ΝΔ του Κ. Καραμανλή, για τη στάση του κόμματος το 2012 που αρνήθηκε τη συμπόρευση με τη ΝΔ (σε αντίθεση με το κόμμα της Ντόρας ή τον αείμνηστο Στ. Σταυρίδη), για τη στάση της το 2014 και το 2015 που επέλεξε το Ποτάμι (και την τότε διαφαινόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ) έναντι της υποστήριξης της φιλελεύθερης παράταξης.

Είμαι βέβαιος ότι τα στελέχη της θα ανακαλέσουν και παλαιές τους δηλώσεις για το (τότε) οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και χαρακτηρισμούς για τον τότε αρχηγό της. Θυμίζω για όσους ξεχνούν, ότι ο Α. Σαμαράς χαρακτηριζόταν ως "Χάρυ Πόττερ", επειδή στο Ζάππειο δεσμευόταν ότι ως πρωθυπουργός θα εξαφάνιζε το υπερμεγέθες έλλειμμα σε 2 χρόνια, πράγμα που έκανε μόλις σε 18 μήνες!».

Η ανάρτηση κλείνει: «Καλωσορίζουμε λοιπόν πολλά άξια στελέχη της Δράσης στη ΝΔ. Μακάρι, εντός των αρχών της φιλελεύθερης παράταξης, να μπολιάσουν τον πολιτικό μας λόγο με νέες ιδέες».

Η απόφαση συμπόρευσης έχει προκαλέσει ερωτηματικά σε κομματικά στελέχη που αναφέρονται στον Αντώνη Σαμαρά, όπως και στον Κώστα Καραμανλή. Πέρα από τις παλαιότερες τοποθετήσεις του, αρκετοί εκτιμούν ότι ενώ η προσχώρηση μικρά μόνο εκλογικά ποσοστά αθροίζει στη ΝΔ, αντιθέτως έχει έντονη σημειολογία, καθώς ο κ. Σκυλακάκης και η Δράση είναι γνωστοί για τον οικονομικό φιλελευθερισμό που πρεσβεύουν. Ένιοι δε στο εσωτερικό της ΝΔ υπενθυμίζουν και την παλαιότερη συνεργασία της Δράσης με τον Θάνο Τζήμερο, τις απόψεις του οποίου τα μετριοπαθή κεντροδεξιά στελέχη θεωρούν σκληρές.

Κριτική περί «μουτζουρώματος» της ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ ασκεί ο πρόεδρος της ΔΑΚΜΜΕ Ταξί, συνδικαλιστικής παράταξης του κόμματος, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανακοινώνοντας την αποχώρηση της παράταξης από τη ΔΑΚΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)