to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 31.05.2016

Κοινωνία

Δράση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος

Σημαντική δράση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, πραγματοποίησαν το υπουργείο Παιδείας, ο ΙΣΑ και η ΚΕΔΕ σε 51.084 μαθητές Γυμνασίου


.ένας στους 10 μαθητές Α’ και Β’ Γυμνασίου είναι ενεργός καπνιστής

.το 30% των μαθητών αναφέρει ότι εκτίθεται στο παθητικό κάπνισμα στο σπίτι του

.8 στους 10 μαθητές συνδέουν το κάπνισμα με το άγχος


 

Μια σημαντική δράση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τη ΚΕΔΕ και τον ΙΣΑ. Τα αποτελέσματα της δράσης «Ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού, για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος», παρουσιάστηκαν από τον υφυπουργό Παιδείας κύριο Θεοδόση Πελεγρίνη και τον πρόεδρο του ΙΣΑ κύριο Γιώργο Πατούλη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος ,στην αίθουσα «Άλκης Αργυριάδης», του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 51.084 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου, σε 1.267 σχολεία της χώρας. Οι μαθητές συμπλήρωσαν ανώνυμα ένα ερωτηματολόγιο, ενώ παρακολούθησαν και οπτικοαουστικό υλικό ,με στόχο την ενημέρωσή τους, για τους κινδύνους του καπνίσματος και την ανάπτυξη αντιστάσεων απέναντι στη βλαβερή αυτή συνήθεια.

O υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κος Θ. Πελεγρίνης δήλωσε τα εξής:

“Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί τον απολογισμό μιας δράσης που ξεκίνησε τον Μάρτιο σε διαπολιτισμικά σχολεία της Αττικής και εξαπλώθηκε σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.Μέσα από την παρακολούθηση ενός video και την συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, μαθητές και καθηγητές ενημερώθηκαν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Ο περιορισμός του καπνίσματος, όπως έχει δείξει η εμπειρία του παρελθόντος στην χώρα μας τουλάχιστον, δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμους. Χρειάζεται να αλλάξει η νοοτροπία των νέων σε όσο γίνεται μάλιστα μικρότερη ηλικία. Και η αλλαγή νοοτροπίας είναι θέμα παιδείας. Υπό την έννοια αυτή, η πρόληψη του καπνίσματος είναι θέμα παιδείας. Μέσα από τα σχολεία αξιοποιώντας τα σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία οφείλουμε, όχι μόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, να οργανώσουμε ένα στοχευμένο σχέδιο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κακή αυτή συνήθεια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)