to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:50 | 20.06.2020

Πολιτική

Δράσεις για ένα ιστορικό αποτύπωμα για τα 200 χρόνια από το 1821: Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Γ. Αμανατίδης

Τέσσερις άξονες για ένα μόνιμο και ιστορικό αποτύπωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.


Με έμφαση στο ιστορικό αποτύπωμα και τη διεθνή απήχηση, που θα πρέπει να έχουν τα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» μίλησε, χθες- 18 Ιουνίου του 2020- στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Οι εορτασμοί, άλλωστε, για τα 200 χρόνια από τον εθνικό ξεσηκωμό του 1821 και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στα κοινοβούλια και τους δήμους των χωρών, όπου υπάρχουν εκλεγμένα μέλη ελληνικής καταγωγής, ήταν το ακριβές θέμα, που εξέτασε η Επιτροπή με διευρυμένη σύνθεση, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα απόδημου ελληνισμού, της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», του προέδρου της Πα.Δ.Ε.Ε. και μελών της εκτελεστικής επιτροπής, όπως και μελών του Δ.Σ. του Δικτύου Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Ομογένειας, θρησκευτικής και πολιτιστικής διπλωματίας, Γιάννη Αμανατίδη, πρέπει να υπάρξουν δράσεις που θα αφήσουν μόνιμο και ιστορικό αποτύπωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Και για να συμβεί αυτό, όπως εξήγησε, στην ομιλία του στη Βουλή, θα πρέπει να κινηθούν οι ενέργειες όλων, πάνω σε τέσσερις άξονες.

Στον άξονα της ενεργοποίησης, αλλά και της επιστροφής των νέων που έφυγαν στο εξωτερικό, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Αυτών που τιμούν τη χώρα μας, όπου γης και θα δραστηριοποιηθούν για την ανάδειξή της με αφορμή τα 200 χρόνια κι αυτών που θα θελήσουν να έρθουν πίσω, ακόμα κι όταν θα κλείσουν τα φώτα των εορτασμών.

Στον άξονα της αναβάθμισης του ρόλου, τόσο της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, όσο και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), με προοπτική την άμεση ίδρυση Μουσείου για τον Διασποράς στη Θεσσαλονίκη, που είναι και έδρα του ΣΑΕ.

Στη βάση μιας εξωστρεφούς θεσμικής πολιτιστικής δραστηριότητας, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, τόνισε, επίσης, την ανάγκη αναβάθμισης του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, το οποίο, όπως ανέφερε θα πρέπει να περάσει στο υπουργείο Εξωτερικών.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)