to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:14 | 27.01.2013

Κοινωνία

Δράσεις ενάντια στα χαράτσια στο Αγρίνιο

Στις 25/1 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Δ.Ε.Η Αγρινίου, κατάληξη μιας καμπάνιας της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ενάντια στις εξοντωτικές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος και το άθλιο φορομπηχτικό μέτρο του χαρατσιού.


Η δράση μιας σειράς συναγωνιστών και συντρόφων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με οργανωμένη παρέμβαση στη βάση και τα Δ.Σ, εξασφάλισε τη συμμετοχή του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, του Συλλόγου των Δασκάλων και του Συλλόγου Κομμωτών-Κομμωτριών. Η β ΕΛΜΕ Αιτωλ/ας στήριξε πολιτικά την πρωτοβουλία με απόφαση του Δ.Σ. της.

Αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του τμήματος της Δ.Ε.Η. Μπήκε το θέμα των διακοπών που κάνει ιδιωτικό συνεργείο με έδρα την Πάτρα, σε άνεργους, γέροντες ακόμα και ανάπηρους συμπολίτες μας. Καταγγέλθηκε ότι διάφοροι πολιτευτές των αστικών κομμάτων μεσολαβούν για ευνοϊκότερους διακανονισμούς. Ξεκαθαρίστηκε ότι από εδώ και μπρος τα «κοράκια» της εταιρείας και της κυβέρνησης θα βρουν μπροστά τους όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και την Αριστερά. Διακινήθηκε στους εργαζόμενους και στον κόσμο που προσέρχονταν στη Δ.Ε.Η  ψήφισμα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το χαράτσωμα, ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ  και  στις άλλες συγκοινωνίες και καταγγελίας της κρατικής καταστολής των εργατικών αγώνων.

Η Δημοτική Οργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου με ανακοίνωσή της στήριξε την πρωτοβουλία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α να μετέχουν στη συγκέντρωση. Συμμετείχαν επίσης συναγωνιστές που δραστηριοποιήθηκαν την περίοδο των πλατειών και κατά το περσινό κίνημα ενάντια στο χαράτσι έκαναν δεκάδες επανασυνδέσεις σε σπίτια όπου έγιναν διακοπές ρεύματος. Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα που βγάλαμε από την πρωτοβουλία μας :

1) Η «από τα κάτω» δράση των αγωνιστών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο μπορεί να καθορίσει την ατζέντα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, να απαντήσει στον κυβερνητικό συνδικαλισμό που κρατά κρίσιμες δυνάμεις εκτός μάχης. Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση στη βάση, η πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση και κοινή δράση μπορεί να χτίσει το κοινό εργατικό μέτωπο ενάντια στα μέτρα της εξαθλίωσης.

2) Το δυναμικό που οργανώθηκε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην προηγούμενη φάση, το εργατικό-λαϊκό τμήμα του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορεί και πρέπει να γίνει το εφαλτήριο της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού. Η όσο το δυνατόν γρηγορότερη συγκρότηση του σε μαχητικές οργανώσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και το χρόνο ζωής της μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης. Θα καθορίσει τελικά το εύρος των ανατροπών προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που θα σημάνει μια Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Πρέπει να ρίξουμε όλο το βάρος της δραστηριότητας μας στην οικοδόμηση του εργατικού-λαϊκού δικτύου της Αριστεράς στους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές. Να οργανώσουμε την αντίσταση,να τσαλακώσουμε τη χάρτινη τίγρη του Σαμαρά και της ακροδεξιάς, να πάρουμε πάνω μας το καθήκον της ανατροπής της νεοφιλελεύθερης-μνημονιακής λαίλαπας. Ακόμα περισσότεροι συναγωνιστές στη δράση μπορούμε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα.ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ;

 

Μαρία Τριανταφυλλίδου

Μέλιος Παντελής

Βασίλης Κωστάρας ,πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλ/ας

(μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου)

Πηγή:  rproject.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)