to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:29 | 01.06.2017

πηγή: in.gr

Διεθνή

Το δράμα των αστέγων στο Λος Άντζελες

Με δραματικούς ρυθμούς αυξήθηκαν οι άστεγοι στην πόλη του Λος Άντζελες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, παρά τις προσπάθειες που γίνονται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ζωές στο δρόμο.



Συγκεκριμένα, οι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 20% μέσα στην πόλη, ενώ τα ποσοστά μεγαλώνουν και φτάνουν στο 23% στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αιτίες που έχουν γιγαντώσει το πρόβλημα με τους άστεγους είναι τα απλησίαστα ενοίκια, αλλά και το υψηλό κόστος ζωής. 

Η επιθεωρήτρια της περιφέρειας του Λος Άντζελες, Τζάνις Χαν, χαρακτηρίζει τα νούμερα σοκαριστικά. «Παρά το ότι γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθούν από το δρόμο χιλιάδες άνθρωποι και να στεγαστούν, όλο και περισσότεροι καταλήγουν στο δρόμο. Είναι σαφές ότι αν θέλουμε να τερματίσουμε αυτή την κρίση, θα πρέπει να μεριμνήσουμε για τη στέγαση των ανθρώπων αυτών» τόνισε.

Η πόλη του Λος Άντζελες είναι γνωστό ότι έχει πολλούς αστέγους, γι' αυτό και από το 1993 λειτουργεί ειδική υπηρεσία. Το 2015 οι αρχές κήρυξαν την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι αριθμοί των ανθρώπων που κοιμούνται στο δρόμο εκτοξεύθηκαν. 

Σε πρόσφατη έκθεση αναφέρεται ότι πλέον 57.794 άτομα είναι άστεγοι (κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε τον Ιανουάριο) σε σύγκριση με 46.874 το 2016.

Χωρίς μόνιμη στέγη ζουν 34.189 άνθρωποι, όταν το 2016 το νούμερο αυτό ήταν 28.464. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 32% από το 2000, την ώρα που το μέσο εισόδημα έχει μειωθεί κατά 3%. Τα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα δαπανούν το 70% των χρημάτων τους στο ενοίκιο, αφήνοντας ελάχιστα για φαγητό και άλλες ανάγκες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)