to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 20.03.2014

Πολιτική

Δ.Παπαδημούλης: "Δώρο" στον Λάτση η εξευτελιστική τιμή για το "φιλέτο" του Ελληνικού

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ. Παπαδημούλη στον ρ/σ REAL FM


Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (Ακ.Παυλόπουλος-Μ.Νιφλής), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

Διαγωνισμός με έναν μοναδικό υποψήφιο για το καλύτερο «φιλέτο» της Αττικής δε νοείται, πολύ δε περισσότερο όταν η Πολιτεία δεν έχει προσδιορίσει και ποιο είναι το εύλογο τίμημα, δηλαδή από ποιο ποσό και κάτω, δεν πουλάει με τίποτα. Προχωράει δηλαδή ένας διαγωνισμός με έναν μόνο ενδιαφερόμενο και αυτό είναι κακή πατέντα. Το ίδιο έγινε και με τις ψηφιακές συχνότητες, το μονοπώλιο των οποίων πήρε για 15 χρόνια, πάλι, ο μοναδικός υποψήφιος, η Digea για ψίχουλα. 

«Δώρο» στον Λάτση η εξευτελιστική τιμή των 80 ευρώ/τ.μ

Στην περίπτωση του Ελληνικού, η προσφορά του κ.Λάτση -του ελληνικού partner της μικτής εταιρίας- είναι περίπου 80 ευρώ/τ.μ, τιμή εξευτελιστική για το καλύτερο φιλέτο του λεκανοπεδίου. Να φανταστεί κανείς ότι ακόμη και για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, τα 400 εκατ. ευρώ θεωρήθηκαν από τους περισσότερους, λίγα. Και για τα 6.250 στρέμματα του Ελληνικού, θεωρούνται συζητήσιμα τα 450 και «οροφή» τα 800 εκατ. ευρώ; Πρόκειται για «δώρο» στον Λάτση, ο οποίος επωφελήθηκε επιπλέον και από τη ματαιωθείσα συγχώνευση Eurobank-Εθνικής, που του επέτρεψε να δώσει τις μετοχές της τράπεζάς του και να πάρει μετοχές της Εθνικής που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, τζάμπα. 

Η λυπητερή με νέο Μνημόνιο έρχεται μετά τις εκλογές

Η συμφωνία της Τρόικα με την κυβέρνηση, όπως αποτυπώθηκε στο κείμενο που εξέδωσε η Τρόικα χθες στα αγγλικά, λέει ότι θα χρειαστούν κι άλλα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εκτός από αυτά που θεωρεί απαραίτητα ο κ.Προβόπουλος. Αυτό διαψεύδει την προπαγάνδα της κυβέρνησης, ότι δήθεν η Τρόικα υποχώρησε και ότι δέχθηκε ότι με 6,4 δις επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όλα είναι εντάξει. Επιπλέον, στο κείμενο αναφέρεται ότι θα παρθούν μέσα στο 2014 και νέα φορολογικά μέτρα και μέτρα διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Με δυο λόγια, η λυπητερή και το νέο Μνημόνιο που θα κοστίσει πολλά δις σε όσους έχουν ήδη πληρώσει το «μάρμαρο», έρχεται μετά τις εκλογές. Τους επιστρέφουν «προεκλογικό επίδομα» 500 εκατ. ευρώ, αφού πρώτα τους πήραν από την τσέπη δεκάδες δισ. ευρώ, και έχουν συμφωνήσει, αν «χάψουν» το παραμύθι οι Έλληνες, να τους πάρουν κι άλλα μετά τις Ευρωεκλογές.   

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)