to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 03.07.2022

Κοινωνία

Δούρειος Τύπος για Novartis: Να απαντήσουμε στην κυβερνητική απάτη της παραπληροφόρησης

«Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων δημοσιογράφων της χώρας, παρακολουθούμε την αποκάλυψη ενός, ακόμα, μελανού κεφαλαίου στην ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας και ενημέρωσης. Τραγική επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα έγκατα (108η θέση) της διεθνούς κατάταξης στον τομέα της ελευθερίας και της αξιοπιστίας του Τύπου» τονίζει στην ανακοίνωση της.


Και συνεχίζει: «Οι δραματικές αποκαλύψεις για τη συντονισμένη παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης για το κορυφαίο σκάνδαλο Novartis, με ενορχηστρωτές ανώτατες κυβερνητικές και δικαστικές «πηγές» και εκτελεστές τα «πρόθυμα» ΜΜΕ, ιδιωτικά και δημόσια, προεξάρχοντος του, υπό την πρωθυπουργική ευθύνη για τη λειτουργία του, Αθηναϊκού Πρακτορείου, δεν επιδέχονται ούτε αμφισβήτηση ούτε   εξωραϊσμό. Οι δημόσιες ομολογίες συναδέλφων δημοσιογράφων για τον ρόλο τους στην παραπληροφόρηση, αυξάνουν το μέγεθος της δημοσιογραφικής απάτης, που εδώ και καιρό πρόθυμα πλαισίωνε και ενίσχυε την κυβερνητική απάτη. Η μομφή περί «υπόκοσμου» που από το βήμα της Βουλής απηύθυνε προ μηνών ο πρωθυπουργός, για τους δημοσιογράφους που ερεύνησαν το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και αθωώθηκαν πανηγυρικά, μάλλον αντιλαμβανόμαστε πλέον ποιους πραγματικά αφορούσε.

Τώρα που με τον πιο δραματικό τρόπο αποκαλύπτεται πώς λειτουργούν και αλληλοτροφοδοτούνται η παρα-ενημέρωση, η παρα-πληροφόρηση, το παρα-κράτος, η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος, καλεί την πλειοψηφία των συναδέλφων δημοσιογράφων, με τη δουλειά και την υπογραφή τους, να εξαλείψουν οριστικά το πρόθεμα «παρά» και να αποκαταστήσουν στη χώρα την αξιόπιστη ενημέρωση, την έγκυρη πληροφόρηση, με πολυφωνία και αξιοπρέπεια, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά ανάγκη για εκ των υστέρων δημόσιες μεταμέλειες.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)