to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δουλεύοντας τους πολίτες

Εδώ δεν πρόκειται για απώλεια ελέγχου λόγω μετάλλαξης. Πρόκειται για τραγική αποτυχία των μέτρων στην ανάσχεση της διάδοσης του ιού


Στις 7 Νοεμβρίου 2020 η χώρα μπήκε σε lockdown τεσσάρων εβδομάδων προκειμένου να έχει αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας μέχρι τα Χριστούγεννα. Δύο ημέρες πριν είχαμε 2.646 κρούσματα και 179 διασωληνωμένους. Στην 17η εβδομάδα από τότε έχουμε 2.702 κρούσματα και 431 διασωληνωμένους.

Οι επικοινωνιολόγοι του Κ. Μητσοτάκη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κανάλια της λίστας Πέτσα δεν έχουν καταλάβει πόσο βλακώδες είναι το άλλοθι των «μεταλλαγμένων στελεχών του ιού», το οποίο επικαλούνται συνεχώς για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Μέτρα όπως το click away ή η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. τα σαββατοκύριακα δεν πάρθηκαν εναντίον κάποιου συγκεκριμένου στελέχους της Covid-19, αλλά για να σταματήσουν τη διάδοση του ιού γενικά. Μόνο αν ο πληθυσμός ήταν καθολικά εμβολιασμένος θα ήταν δικαιολογία οι μεταλλάξεις.

Εδώ λοιπόν δεν πρόκειται για απώλεια ελέγχου λόγω μετάλλαξης. Πρόκειται για τραγική αποτυχία των μέτρων στην ανάσχεση της διάδοσης του ιού.

Η αποτυχία των μέτρων είναι ένα ζήτημα. Ο κόσμος γέλασε με την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα και με διάφορες άλλες ανακοινώσεις χωρίς νόημα.

Το άλλο σοβαρό θέμα είναι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στις 4.10.2020 ο υπουργός Υγείας υποσχόταν 1.200 ΜΕΘ μέχρι το τέλος του χρόνου. Σήμερα, με 431 διασωληνωμένους, το σύστημα είναι στα όριά του. Οι διαθέσιμες Μονάδες στην Αττική είναι λιγότερες από 10. Προφανώς κάποιος δουλεύει τους πολίτες.

Αμήχανη απέναντι στην κατάσταση, η κυβέρνηση αποφεύγει να πάρει δραστικά μέτρα γιατί δεν θέλει να ξοδέψει άλλα χρήματα για επιδόματα και αναστολές συμβάσεων.

Έτσι συνεχίζει να γελοιοποιείται με μέτρα όπως τα χθεσινά. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.

Αλλά δεν πειράζει.  Όσο ο Κ. Μητσοτάκης βγαίνει στις δημοσκοπήσεις καταλληλότερος πρωθυπουργός, τι μπορεί να πάει στραβά;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)