to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 07.10.2022

Πολιτική

Δουλειά του η πρόκληση: Ο Κ. Πλεύρης χαιρέτησε ναζιστικά την ώρα της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα

Αξιοσημείωτο ότι ήταν η πρόεδρος του δικαστηρίου (!) που διαμαρτυρήθηκε για χειροκροτήματα από το κοινό στη Μάγδα Φύσσα, με τον γνωστό χουντικό δικηγόρο να παίρνει τον λόγο, να του απαντά η ίδια η Μάγδα Φύσσα και εκείνος να χαιρετά ναζιστικά!


Ο γνωστός χουντικός Κ. Πλεύρης παρίσταται απ'ό,τι φαίνεται στην αίθουσα του Εφετείου, ως συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Λαγού, με στόχο την πρόκληση και την προσέλκυση ακροδεξιού, νεοναζιστικού και φιλοχουντικού ακροατηρίου. Ετσι, σήμερα, αξιοποίησε τις διαμαρτυρίες της προέδρου του δικαστηρίου για τα χειροκροτήματα προς τη Μάγδα Φύσσα που καταθέτει σήμερα στο Εφετείο, για να προκαλέσει με ναζιστικό χαιρετισμό - το στιγμιότυπο αποτύπωσε η φωτογράφος της Eurokinissi, Τ. Μπόλαρη.

Το περιστατικό ξεκίνσηε όταν η Μάγδα Φύσσα είπε: «Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του δικαστηρίου αρχικά διαμαρτυρήθηκε για χειροκροτηματα από το κοινό στη Μάγδα Φύσσα. Ο Κ. Πλεύρης δεν έχασε την ευκαιρία και είπε «αν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη δεν θα τα είχαμε αυτά», με τη Μάγδα Φύσσα να του απαντά: «Αν ήμασταν στο εξωτερικό δεν θα τολμουσατε να χαιρετήσετε ναζιστικά μέσα στην αίθουσα».

Ο Κ. Πλεύρης την κοίταξε και χαιρέτησε ναζιστικά γελώντας.

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από το κοινό, ένταση και διακοπή. Ωστόσο, παρά τις διαμαρτυρίες των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η έδρα δεν έκανε καν σύσταση στον χουντικό συνήγορο.

Και απαράδεκτη διατύπωση από την πρόεδρο του δικαστηρίου

Νωρίτερα, ας σημειωθεί, η πρόεδρος του δικαστηρίου, διατύπωσε ενώπιον της Μ. Φύσσα, τη φράση «μη αυτόπτης μάρτυρας είναι, που λέει αυτή την ώρα τα ίδια και τα ίδια, τα έχουμε ακούσει»:

Σχετικό σχόλιο από τον δικηγόρο Βασίλη Παπαδόπουλο, που τονίζει:

«Αν η κυβέρνηση δεν θέλει να λοξοκοιτάζει προς το φασισμό, θα πρέπει να προχωρήσει στην απαγόρευση του ναζιστικού χαιρετισμού. Υπάρχει η βάση, ο ν. 927/1979 για την τιμώρηση πράξεων δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους ή δημόσιας επιδοκιμασίας ή άρνησης των εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού.

Ας προστεθεί και μια ερμηνευτική παράγραφος για το μέλλον, ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός συνιστά τέτοια πράξη επιδοκιμασίας, γιατί χεράκια που χαιρετούν ναζιστικά πρέπει να τιμωρούνται.

Την πρώτη φορά που το έκανε ο Πλεύρης, στην έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στο β΄ βαθμό, μπορεί να ισχυριστεί στην πειθαρχική διαδικασία που ξεκίνησε ο ΔΣΑ εναντίον του ότι δεν το κατάλαβε. Τη δεύτερη τούτη φορά το κατάλαβε και πολύ καλά προκαλώντας τη Μάγδα Φύσσα. Το Δικαστήριο το ανέχθηκε και αυτό είναι από μόνο του πρόβλημα. Τρίτη φορά να μην υπάρξει. Δεν αντέχει αυτή η χώρα και νέο εσωτερικό διχασμό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)