to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 03.06.2013

Πολιτική

Δώστε τηλεοπτική άδεια στον Καρατζαφέρη, να θυμώσει ο Πρετεντέρης

Του Γιώργου Αναδρανιστάκη


Πως ανοίγει μία πόρτα; Ανοίγει με κλειδί, με αντικλείδι, σε ακραίες περιπτώσεις με λοστό. Αυτά ισχύουν για τις πόρτες των άλλων. Η πόρτα του Γιώργου Καρατζαφέρη ανοίγει με μία τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας, σαν αυτήν που του χάρισε το ΕΣΡ. Και μετά ο κ. Γιώργος βγήκε στο ΜΕΓΚΑ, για να ανακοινώσει ότι κρατάει ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου με τη ΝΔ. Αρκεί να μην του την κλείσουν την πόρτα οι άλλοι καναλάρχες, οι οποίοι εξεμάνησαν, διότι σου λέει τόσοι παράνομοι έχουμε μαζευτεί εδώ μέσα, πού να χωρέσει ο Καρατζαφέρης.

Την πανελλαδική άδεια στο «Αρτ» του Καρατζαφέρη- όχι «Αρτ», «Αλτ» έπρεπε να λέγεται το χουντοκάναλο- την έδωσε το ανεξάρτητο ΕΣΡ και όχι η ΝΔ. Ναι, αλλά πρόκειται για το ίδιο ΕΣΡ που αθώωσε το ΜΕΓΚΑ για την προβολή του παραποιημένου βίντεο με τον Διαμαντόπουλο, που δεν κάνει τίποτα για την άνιση προβολή των κομμάτων από τα κανάλια, που βάζει πρόστιμα εξόντωσης στις σατιρικές εκπομπές. Ένα τέτοιο ΕΣΡ θα μπορούσε άνετα να κάνει μια μικρή εξυπηρέτηση στην κυβέρνηση, από την οποία άλλωστε εξαρτάται η μακροημέρευσή του. Εδώ τόλμησαν να κάνουν τη μεγάλη, τη μέγιστη εξυπηρέτηση, απαγορεύοντας την προβολή εικόνων που δείχνουν την κατάντια στην οποία έχει φέρει το Μνημόνιο τον κόσμο, στο Αρτ του Καρατζαφέρη θα κολλούσανε.

Η αδειοδότηση του «Αρτ» προκάλεσε την μήνιν των άλλων καναλαρχών, που κατήγγειλαν το ΕΣΡ για ανομία. Μιλούν για ανομία εκείνοι που θρέφονται από αυτήν εδώ και είκοσι τρία χρόνια, εκείνοι που επιβιώνουν χάρη στα αλλεπάλληλα κομπρεμί με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Που χρωστάνε τον ουρανό με τ΄ άστρα στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία και που μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση του Σαμαρά τους χάρισε τον φόρο επί των διαφημίσεων. Τώρα τους μάρανε ο Καρατζαφέρης. Όταν είχε επιβάλει, κατόπιν υποδείξεών τους, τον Παπαδήμο, τον αντιμετώπιζαν σαν εθνικό ήρωα, έτρεχαν από πίσω του με τα μικρόφωνα και τις κάμερες. Τι να κάνουμε, όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι.

Αν νοιαζόντουσαν οι καναλάρχες για τη νομιμότητα, δεν θα λύσσαγαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, που εξήγγειλε ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες θα εξεταστούν από το μηδέν, με κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας. Δεν θα έβγαινε ο Πρετεντέρης να απειλήσει ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσουν, γιατί αντίκεινται στις αρχές της Ε.Ε.- ενώ όσα γίνονται τώρα είναι τάλε κουάλε με τους κανόνες-, δεν θα έβγαινε ο Καρακούσης να κατηγορήσει τον Τσίπρα ότι «αντιμετωπίζει τα ΜΜΕ ως μέγιστα κακά, ως βάση όλων των δεινών».

Δεν θα έβγαινε προπάντων ο Ψυχάρης στο κύριο άρθρο του χθεσινού Βήματος να ψέξει τους «διαπρύσιους κήρυκες μιας ηθικής που γίνεται λάστιχο κατά περίπτωσιν. Αδιάβαστοι υβρίζουν και απειλούν, για να αποχωρήσουν ακροποδητί από τη σκηνή μόλις έρχεται η ώρα του λογαριασμού». Από τότε που ο Σημίτης τον διόρισε διοικητή του Αγίου Όρους χωρίς πτυχίο, ο κ. Ψυχάρης έχει φάει τα λυσσακά του να μας πείσει ότι είναι λόγιος. Ήμαρτον κ. Σταύρο, όχι άλλα ακροποδητί, όχι άλλα θηλυκά σε -ιν, όχι άλλες γενικές σε -εως, σταματήστε και εμείς θα σας ανακηρύξουμε πάραυτα Τζάρτζανο των εκδοτών.

«Επιτέλους, ονόματα διαπλεκόμενων!», καταλήγει ο εκδότης του Βήματος. Μην ταράζεσθε, κύριε Ψυχάρη. Αν θέλετε ονόματα, διαβάστε την ταυτότητα της εφημερίδα σας και θα βρείτε σίγουρα δυο- τρία.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)