to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 10.07.2014

Κοινωνία

«Δωροληψία κατ’ εξακολούθηση»: Για κακούργημα παραπέμπεται γιατρός του Ευαγγελισμού

«Η ελληνική πολιτεία οφείλει να απομακρύνει από το δημόσιο σύστημα υγείας τους γιατρούς που χρηματίζονται, δίνοντας ταυτόχρονα στους έντιμους γιατρούς ένα αξιοπρεπές μισθολόγιο» δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημ. Βαρνάβας


Για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση από υπάλληλο που λειτουργεί κατ’ επάγγελμα θα απολογηθεί ενώπιον ανακριτή ο καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού που φέρεται να ζήτησε φακελάκι από ασθενή. Το αδίκημα με βάση το νέο νόμο κατά της διαφθοράς διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ανεξαρτήτως του ποσού της δωροληψίας.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του τού ανήκουν και τα είχε μαζί του για να τα δώσει σε τρίτο πρόσωπο.

Ο γιατρός, που είναι διευθυντής τμήματος κλινικής του Ευαγγελισμού, συνελήφθη γιατί φέρεται να ζήτησε «φακελάκι» 1.500 ευρώ από ασθενή, προκειμένου να τον χειρουργήσει.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ασθενούς, ο οποίος νοσηλεύτηκε μετά από έμφραγμα στην Εντατική του νοσοκομείου και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική.

Όταν παρουσιάστηκε η ανάγκη να γίνει άμεσα επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, ο γιατρός απαίτησε εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του χειρούργου στο νοσοκομείο, συγγενής του ασθενούς του παρέδωσε το ποσό σε προσημειωμένα χρήματα. Αμέσως μετά ο 59χρονος συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ίδιος γιατρός, τον περασμένο Μάιο, απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο ασθενή, νοσηλευόμενο για εγχείρηση καρδιάς στο ίδιο νοσοκομείο, χρηματικό ποσό 1.500 - 2.000 ευρώ (πηγή: Ναυτεμπορική).

Η δήλωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δημ. Βαρνάβα:

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει το χρηματισμό των γιατρών ως κοινωνικό έγκλημα. Μάλιστα η καμπάνια που ξεκίνησε η ΟΕΝΓΕ το 2010 καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο να ενδίδουν σε πιέσεις για χρηματισμό των γιατρών είχε τον τίτλο «αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο» και χιλιάδες αφίσες που τυπώσαμε αναρτήθηκαν σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και χώρους συνάθροισης.

Ο υπογράφων, ως αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Υγείας, επανειλημμένα εισηγήθηκε την αποπομπή από το ΕΣΥ εκείνων των γιατρών που αποδεδειγμένα είχαν χρηματιστεί.

Η ελληνική πολιτεία οφείλει να απομακρύνει από το δημόσιο σύστημα υγείας τους γιατρούς που χρηματίζονται, δίνοντας ταυτόχρονα στους έντιμους γιατρούς ένα αξιοπρεπές μισθολόγιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)