to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:41 | 06.03.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Δωρεάν νομική βοήθεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας σε νέους έως 35 ετών

“Με αυτή την κίνηση ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας αποδεικνύεται έμπρακτα ότι εκμεταλλεύεται οποιοδήποτε διαθέσιμο πόρο, προκειμένου να δώσει βοήθεια στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και κυρίως οι νέοι, που μαστίζονται από την κρίση και δυσκολεύονται στην πρόσβαση στην δικαιοσύνη” τόνισε μιλώντας “Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7” το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Γιώργος Γιαπρακάς.


Πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους για δωρεάν νομική βοήθεια από νέους δικηγόρους σε νέους ανθρώπους εφαρμόζει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Ανήλικοι και νέοι μέχρι 35 ετών, που ανήκουν σε οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να έχουν δωρεάν νομική βοήθεια για δικαστικές τους υποθέσεις, αλλά και εξωδικαστικές.

Στο site του συλλόγου έχει αναρτηθεί ολόκληρο το πρόγραμμα , όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν και να δουν όλους τους όρους, αλλιώς μπορούν να επισκεφθούν την γραμματεία του συλλόγου στον 2ο όροφο του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας για περισσότερες πληροφορίες. “Απευθύνεται στους νέους και καλύπτει όλο το φάσμα του δικαίου. Θα μπορούν οι νέοι, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, με μια αίτηση και μια συνοπτική έκθεση της υπόθεσής τους, να απευθύνονται στην γραμματεία του συλλόγου. Θα εξετάζεται η περίπτωσή τους και θα ορίζεται μετά συνάδελφος δικηγόρος μέχρι 35 ετών. Δίνεται επιπρόσθετα και η δυνατότητα σε νέους δικηγόρους να αναλάβουν υποθέσεις, που θα τις χειρίζονται αποκλειστικά” εξήγησε ο κ. Γιαπρακάς.
 
Υπάρχει μεγάλη κίνηση τα τελευταία χρόνια και αυτό δείχνει την δυσκολία, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους. Μέσω λοιπόν αυτού του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να κινηθούν νομικά για την εκάστοτε υπόθεσή τους, ή να οριστεί δικηγόρος ακόμη και για εξωδικαστικές ενέργειες. Βεβαίως αυτό το πρόγραμμα δεν βοηθά μόνο τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, αλλά και τους νέους δικηγόρους.  “Δίνεται η δυνατότητα και στους νέους συναδέλφους να βγουν στην αγορά εργασίας, να αναλάβουν υποθέσεις, να έχουν και αυτοί κάποιο εισόδημα για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, που υπάρχουν τελευταία στο επάγγελμά μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.
 
Να αναφέρουμε ότι οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρωτοκολλούνται και εξετάζονται από τον δικηγορικό σύλλογο της πόλης, με την σειρά υποβολής τους. Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ και η σύμβαση του προγράμματος έχει ισχύ μέχρι τις 31/12/2018.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)