to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 21.08.2020

Πολιτική

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης για μάσκες και εμβόλιο μετά την κατακραυγή

Λύγισε υπό το βάρος της κοινωνικής ευθύνης η κυβέρνηση η οποία αναγκάζεται άρον-άρον, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης Θεοδωρικάκου, να πράξει το αυτονόητο και να ανακοινώσει τη δωρεάν διανομή μασκών σε όλους τους μαθητές - Σε άτακτη υποχώρηση και στο θέμα του εμβολίου αναγκάστηκε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής τη δωρεάν διανομή του.


Στην «ατομική ευθύνη» επιχειρούσε να ρίξει το βάρος για τη χρήση μάσκας στα σχολεία η κυβέρνηση μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί, οπότε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, βγήκε εσπευσμένα να καθησυχάσει τις αντιδράσεις ανακοινώνοντας δωρεάν διανομή μασκών σε όλους τους μαθητές. Αλγεινή εντύπωση δημιούργησε το γεγονός πως όλο το βράδυ οι «γαλάζιοι λογαριασμοί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδιναν «αγώνα» να πείσουν για το γιατί η μάσκα δεν θα έπρεπε να διατίθεται δωρεάν.

Υπενθυμίζουμε πως μόλις χθες το βράδυ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ανακοίνωσε πως η ηγεσία του υπουργείου αποδέχθηκε την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19, να καταστήσει την χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλες τις βαθμίδες των ηλικιών.

Η απουσία οποιασδήποτε περαιτέρω μέριμνας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο, γεγονός που ανάγκασε τον υπουργό Εσωτερικών σε «πανηγυρικού τύπου» παρέμβαση νωρίς σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ο Τ. Θεοδωρικάκος είπε πως δόθηκε σχετική εντολή από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Εσωτερικών και πως ο ίδιος «θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του». «Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Νίκη Κεραμέως: Η μάσκα είναι προσωπικό αντικείμενο και επαφίεται στην ατομική ευθύνη

«Το κόστος της μάσκας επιβαρύνει τις οικογένειες»

Αναφορικά με την προμήθεια της μάσκας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, η Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε ότι επαφίεται στον καθένα να φροντίσει γι΄αυτό. Τόνισε, δε, στους εκπαιδευτικούς, όσον αφορά στις απουσίες, ότι δικαιολογημένες θα είναι μόνο αν νοσούν οι ίδιοι οι μαθητές ή κάποιο μέλος της οικογένειας ή εάν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η ίδια σημείωσε  ότι εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνεται αν κάποιο τμήμα ή σχολείο κλείσει λόγω κρούσματος ή αν υπάρχει τοπικό lockdown.

«Μόνο στους εσωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική η μάσκα»

Μόνο στους εσωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική μάσκα για τους μαθητές, διευκρίνισε το πρωί της Παρασκευής η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο Open, η υπουργός σημείωσε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και υπογράμμισε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη την ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους, ενώ δεν θα τη φορούν την ώρα της γυμναστικής.

«Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά», επισήμανε ακόμη η υπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το μπάχαλο και με τις μάσκες και η απάντηση της ΝΔ

«Ο Θεοδωρικάκος λέει δωρεάν, η Κεραμέως ρίχνει το κόστος στις οικογένειες»

Σχετικά με τα αντιφατικά σήματα που εκπέμπει η κυβέρνηση, η Κουμουνδούρου, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, σχολίασε το γεγονός, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει τα πειράματα με τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς:

«Τη στιγμή που ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, μετά την γενική κατακραυγή υποσχόταν δωρεάν μάσκες στους μαθητές, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως χαρακτήριζε τη μάσκα «προσωπικό αντικείμενο που επαφίεται στην ατομική ευθύνη» και τόνιζε πως το κόστος της επιβαρύνει την οικογένεια του κάθε παιδιού. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει τους πολίτες ποιος από τους δύο υπουργούς του δεν ξέρει τι του γίνεται.

Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει επιτέλους πως δεν μπορεί να ανοίξει τα σχολεία όπως άνοιξε και τον τουρισμό: άρον-άρον, χωρίς σχέδιο και με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε όλη την Ευρώπη, εξαιτίας της πανδημίας, οι κυβερνήσεις επεξεργάζονται σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων που προβλέπουν μείωση των μαθητών σε κάθε τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και δωρεάν προμήθεια μασκών και αντισηπτικών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην Ελλάδα κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη σε σχέση με πέρυσι και με ένα απίστευτο μπάχαλο για τις μάσκες.

Επιτέλους ας σοβαρευτεί και να σταματήσει τα πειράματα με τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς».

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Πάρτε θέση για τις μάσκες στα σχολεία

Να πάρει ξεκάθαρη θέση για τη χρήση μάσκας και για το άνοιγμα των σχολείων καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ (!). «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε σήμερα τι σημαίνει κοινωνική πολιτική στην πράξη (δωρεάν μάσκες και εμβόλιο σε όλους τους πολίτες) κόντρα σε μια ανέξοδη, φλύαρη και ουσιαστικά ανύπαρκτη «κοινωνική πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ που εξαντλείται στην αντιπολιτευτική αμηχανία των fake news. Η εικόνα πλέον είναι καθαρή σε όλους και η κοινωνία καταλαβαίνει τι σημαίνει να κυβερνά μια σοβαρή, υπεύθυνη και αποτελεσματική κυβέρνηση, νιώθοντας τυχερή που δεν θα χρειαστεί να μάθει ποτέ τι θα γινόταν αν ο κορονοϊός αποτελούσε «στραβή» προηγούμενης «βάρδιας» και αντιμετωπιζόταν με πρωτόκολλα made by Καρανίκας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Η Πειραιώς προσθέτει, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ: «Περιμένουμε ακόμα από την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με την χρήση της μάσκας και το άνοιγμα των σχολείων. Θα συνταχθεί ανοιχτά και καθαρά με την επιστημονική κοινότητα και την κοινή λογική ή θα συνεχίσει να φλερτάρει με τις πάσης φύσεως κηραλοιφές πίσω από τη μάσκα της διεύρυνσης στο προοδευτικό κέντρο;».

Νέα απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ: «Το να καλεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τις μάσκες ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας»

Η απάντηση αναφέρει: «Κατανοούμε ότι το σημερινό κυβερνητικό αλαλούμ με την αρμόδια υπουργό Παιδείας να ζητάει από τους γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι τις μάσκες την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών προαναγγέλλει δωρεάν διάθεσή τους, προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ας τα βρουν μεταξύ τους.

Να φτάνει όμως η κυβέρνηση, που μέχρι πριν λίγες ώρες επιχειρηματολογούσε κατά της δωρεάν προμήθειάς τους, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση μάσκας ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή: άνοιγμα των σχολείων με ενίσχυση των υποδομών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν μάσκες για όλους και μικρότερα τμήματα - όχι 25 μαθητές ανά τάξη, δηλαδή περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, εν μέσω πανδημίας.

Αντίθετα, είναι η κυβέρνηση αυτή που με τις απίστευτες παλινωδίες της δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες και δίνει τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας. Το είδαμε στον τουρισμό, το βλέπουμε στην εκπαίδευση. Μια κυβέρνηση του «πάμε και βλέπουμε», μια κυβέρνηση του «είπα-ξείπα», μια κυβέρνηση σε πλήρη σύγχυση. Οι επιθέσεις του κ. Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να καλύψουν το μπάχαλο και τα αλλεπάλληλα αδειάσματα μεταξύ των υπουργών του.

Ο Ν. Φίλης για τις παλινωδίες: «Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη στα καλύτερά του!»

H ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα, παλινωδίες και λάθος χειρισμούς από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, σχολιάζει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το μπάχαλο των κυβερνητικών δηλώσεων για τις μάσκες στα σχολεία.

«Τη συγκεκριμένη στιγμή, όπου το άνοιγμα των σχολείων πλησιάζει και τα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται μέρα με τη μέρα, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα, παλινωδίες και λάθος χειρισμούς από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη.

Ήδη από τον Ιούνιο καταθέσαμε 10 άμεσα μέτρα για το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Δεν εισακουστήκαμε. Αντίθετα, με χθεσινό δελτίο τύπου η ΝΔ κατηγορεί εμμέσως το ΣΥΡΙΖΑ πως υποστηρίζει τη μη-χρήση μάσκας και πως θέτει εμπόδια στο άνοιγμα των σχολείων… επειδή ζητά δωρεάν μάσκες και συγκεκριμένα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, όπως αυτά εφαρμόζονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι αντιφατικές δηλώσεις των υπουργών του επιτελικού κράτους φανερώνουν την προχειρότητα και τη στοιχειώδη έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης. Είναι η αποθέωση της τακτικής «βλέποντας και κάνοντας», ενώ αποδεικνύει πως η στοχευμένη αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ παράγει αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας». Διαβάστε περισσότερα...

Υποχώρηση και στο ζήτημα της διάθεσης του εμβολίου

Μητσοτάκης: «Η πολιτεία θα μεριμνήσει για τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους τους Έλληνες πολίτες»

«Η πολιτεία θα μεριμνήσει για τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους τους Έλληνες πολίτες, όταν θα είναι διαθέσιμο, ενώ παράλληλα θα φροντίσει για την παροχή δωρεάν μασκών σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς». Αυτά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή τακτική σύσκεψη για τον κορωνοϊό.

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι ένα ή αν θα είναι περισσότερα. Δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στη διάθεσή μας. Ελπίζουμε συντομότερα και όχι αργότερα. Αλλά όποτε και αν έχουμε το εμβόλιο στη διάθεσή μας, αυτό θα διατεθεί δωρεάν, για όλους τους έλληνες πολίτες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης αδειάζει τον κ. Κικιλια – Αυτονόητα δωρεάν το εμβόλιο όταν υπάρξει

«Προχθές η Κομισιόν άδειασε τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, για τη δέσμευσή του ότι δήθεν το Δεκέμβριο η χώρα θα διαθέτει εμβόλιο για τον κορονοϊό», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σημερινή σχετική δήλωση Μητσοτάκη, με την οποία επιχειρήθηκε νωρίτερα να καλυφθεί το μπάχαλο που δημιούργησαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας, Τ. Θεοδωρικάκος και Ν. Κεραμέως.

Συνεχίζοντας, οι ίδιες πηγές αναφέρουν:

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης, παρά την εμφατική διάψευση της Κομισιόν, επανέλαβε το ψέμα του κ. Κικίλια.

Σήμερα άδειασε τον υπουργό του, παραδεχόμενος πως «δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στη διάθεσή μας» και ανακοίνωσε ότι θα  είναι δωρεάν μόνο και μόνο για να καλύψει το φιάσκο!

Ας σταματήσει επιτέλους το εμπόριο ελπίδας η κυβέρνηση. Είναι αυτονόητο, ότι όταν το εμβόλιο περάσει το δοκιμαστικό στάδιο, θα πρέπει να διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες».

Β. Κικίλιας στο Twitter: «Σύντροφοι, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» 

Σε μια ανάρτηση στο twitter, με στόχο την αξιωματική αντιπολίτευση, προχώρησε πριν από λίγο ο υπουργός Υγειάς. Με αυτό το tweet, ο Βασίλης Κικίλιας "απάντησε" στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες.

«Πρώτα είπαν «δεν υπάρχει εμβόλιο».

Μετά «εντάξει υπάρχει, αλλά δεν είναι έτοιμο».

Ύστερα «ναι, θα είναι έτοιμο, αλλά όχι δωρεάν».

Έπειτα «ok, θα είναι δωρεάν, αλλά ο Μητσοτάκης άδειασε τον Κικίλια...».

Σύντροφοι, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Αλλά...τόση παραφροσύνη πια;», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας.

Ακόμα:

Ποιες μάσκες να φορούν τα παιδιά

Ειδική αναφορά στις μάσκες που θα πρέπει να φορούν τα παιδιά στα σχολεία, από όταν αυτά ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά και στα πρωτόκολλα υγείας που θα πρέπει να ακολουθούν δάσκαλοι και παιδιά, έκανε ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, Παναγιώτης Γαργαλιάνος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών. Ειδικότερα, συστήνει τη βαμβακερή μάσκα, η οποία θα πρέπει να πλένεται καθημερινά. Παράλληλα, επισήμανε ότι θα δοθούν ακριβείς οδηγίες με ειδικά σποτάκια και ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς.

Ο ίδιος συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους. Για τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν, υπογράμμισε ότι τα παιδιά θα βγαίνουν στο προαύλιο ανά ομάδες, δεν θα βγαίνουν σε διάλειμμα όλες οι τάξεις του σχολείου στον ίδιο χώρο, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το θέμα αλλαγής ωραρίου. «Στόχος είναι να μην κλείσει το σχολείο στην περίπτωση κρούσματος», σχολίασε ο κ. Γαργαλιάνος.

Διευκρίνισε δε ότι σε περίπτωση που τα δεδομένα αλλάξουν και υπάρξει επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα, το σενάριο της τηλεκπαίδευσης είναι πάντα υπαρκτό. Παράλληλα ανέφερε ότι θα συζητηθεί το θέμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και τόνισε ότι οι αποφάσεις εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δικογραφία σχηματίζεται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος με αφορμή ομάδα στο Facebook που προτρέπει τους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά του να φορέσουν μάσκα στο σχολείο, παρά τους σαφείς κανόνες του υπουργείου Παιδείας. Το εν λόγω γκρουπ, υπό τον τίτλο: «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!», συγκέντρωσε μέσα σε λίγες μέρες χιλιάδες ανθρώπους που συσπειρώνονται και -χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο- επιχειρούν να κάνουν… αντάρτικο κατά της μάσκας στα σχολεία, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών τους και άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, «υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση. Στις αναρτήσεις γίνονται αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού».

Διαστάσεις κινήματος…

Παρά τις διαβεβαιώσεις ειδικών επιστημόνων, αλλά και πολλών παιδιάτρων, μια ευάριθμη ομάδα γονέων κατά πώς φαίνεται έχει τη δική της άποψη και μέσω των social media επιχειρεί να στήσει σκηνικό αντίστασης στα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω γκρουπ δημιουργήθηκε την περασμένη Τρίτη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου (με καθολική συμμετοχή των μαθητών και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας) και αριθμεί χιλιάδες μέλη.

Το γκρουπ δεν βασίζεται σε απολύτως κανένα επιστημονικό και ιατρικό υπόβαθρο και οι απόψεις που αναρτώνται ουδόλως στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, αντιθέτως βρίθουν από παραδοξολογίες. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι γονείς προαναγγέλλουν ακόμα και βία από τα παιδιά τους προς άλλα παιδιά που θα φοράνε μάσκα…

Δωρεάν μάσκες στο Χαλάνδρι για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, θέλει να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία στην περιοχή του, και γι’ αυτό με απόφασή του, ο δήμος θα προμηθευτεί τον απαραίτητο αριθμό μασκών και θα τις δώσει δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων του Χαλανδρίου. Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, με έκτακτη απόφαση της οικονομικής επιτροπής την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020, αποφασίστηκε η προμήθεια επαρκούς ποσότητας μασκών για το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων του δήμου.

Σημειώνει, επίσης, ότι η απόφαση αυτή, σε συνέχεια της παράδοσης μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο του Μαΐου, υπογραμμίζει την προτεραιότητα που έχει για όλους μας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Ο Σίμος Ρούσσος τονίζει ότι η διανομή μασκών από τον Δήμο, δεν υποκαθιστά την υποχρέωση της πολιτείας για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση περισσότερων αιθουσών και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, ωστόσο μαζί με τα επιπλέον μέτρα για την καθαριότητα,τις απολυμάνσεις κλπ μπορεί να συμβάλει στην προστασία των μαθητών χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)