to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:25 | 30.08.2019

Πολιτική

Δώρα Αυγέρη: Ο Πρωθυπουργός ήρθε στη Θεσσαλονίκη για ν’ ακούσει και θα τ’ ακούσει!

«Ο κ. Μητσοτάκης θα τ’ ακούσει και από τους πολίτες που εξαπάτησε για να γίνει πρωθυπουργός, επενδύοντας στον πιο χυδαίο και επικίνδυνο λαϊκισμό, σε ό,τι αφορά στο Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών», επισημαίνει η Δώρα Αυγέρη


«Ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει της 84ης ΔΕΘ, είπε ότι ήρθε απλά να τους ακούσει και επιφυλάχθηκε να προβεί σε κυβερνητικές εξαγγελίες στα εγκαίνιά της» σημειώνει σε δήλωση τη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

"Τότε ας ακούσει και για κάποια από αυτά που δεν βλέπει ότι έχουν γίνει:

Ότι με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ξεμπλόκαραν όλα τα μεγάλα έργα με αιχμή το Μετρό της Θεσσαλονίκης και απαντήθηκαν διλήμματα προς όφελος της Θεσσαλονίκης, των πολιτών και της ιστορίας της, όπως το ζήτημα των αρχαίων στον σταθμό της Βενιζέλου.

Ότι με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, τα Στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης άρχισαν να αποδίδονται στις τοπικές κοινωνίες για τη δημιουργία μητροπολιτικών πάρκων, χώρων πρασίνου, αθλητισμού και ιστορικής μνήμης της πόλης, ενώ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σχεδιάζει το ξεπούλημά τους σε ιδιώτες.

Ότι με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα δρομολογήθηκε η ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου με τμήματα σε όλη τη Μακεδονία και έμφαση στην Έρευνα και Καινοτομία, που η ΝΔ φρόντισε να αναστείλει, μόλις ανέλαβε. Και να μην ξεχνά ότι επί ΣΥΡΙΖΑ κατεγράφη για πρώτη φορά ανάσχεση του φαινομένου του brain drain.

Ότι με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα  εκπονήθηκε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και της περιοχής. Υιοθετήθηκε ένα πλέγμα πολιτικών για τη Βαλκανική Συνανάπτυξη, βασισμένο στα  πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως το υψηλό επιστημονικό δυναμικό. Όχι ένα αναπτυξιακό μοντέλο φτηνού κόστους, που προορίζει τους νέους για ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό με ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις, όπως  ήδη κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ότι με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα  ιδρύθηκε το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης κατήργησε μόλις έγινε πρωθυπουργός και μετά επανασύστησε.

Αλήθεια, θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά τη ΔΕΘ ή η φωτογραφία με την προϊστάμενη του Γραφείου δίπλα στον Πρωθυπουργό από τη σύσκεψη στο Διοικητήριο θα είναι το μοναδικό σουβενίρ από αυτή τη συνεργασία;

Ο κ. Μητσοτάκης θα τ’ ακούσει και από τους πολίτες που εξαπάτησε για να γίνει πρωθυπουργός, επενδύοντας στον πιο χυδαίο και επικίνδυνο λαϊκισμό, σε ό,τι αφορά στο Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από το περσυνό βήμα της ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης έβγαζε πύρινους λόγους και έσπερνε τον διχασμό, μιλώντας για «προδοτική συμφωνία». Οι ίδιοι οι υπουργοί του τώρα σπεύδουν, ο ένας μετά τον άλλον, να την εφαρμόσουν, ζητώντας μάλιστα «πιστή τήρηση των όρων της»  με γνώμονα το εθνικό συμφέρον!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)