to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 02.04.2017

Κοινωνία

Βαριές κατηγορίες στον μετακλητό του Μιχαλολιάκου για τη δολοφονική επίθεση στον 24χρονο φοιτητή

Ο 42χρονος κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης καφετέριας, φέρεται να είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων των νεοναζι και να είχε διατελέσει μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της εγκληματικης οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιακου, στη Βουλή - Αυτόπτης μάρτυρας "δένει" τον 42χρονο - «Δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ


Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας εναντίον του στελέχους της Χρυσής Αυγής που συνελήφθη για την άγρια επίθεση σε βάρος φοιτητή στους Αμπελόκηπους χθες το απόγευμα.

Ο 42χρονος κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης καφετέριας, φέρεται να είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων των νεοναζί και να είχε διατελέσει μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στη Βουλή. 

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 42χρονος συνελήφθη μετά από μαρτυρίες ότι συμμετείχε στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή ο οποίος νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, οι δράστες μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι λιποθυμίας του θύματος, του αφαίρεσαν την τσάντα. 

Σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών. (αναλυτικά)

 
 
Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση στον ιστότοπό της, η νεοναζιστκή οργάνωση «κάλυψε» την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 24χρονου σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη από το τάγμα της Ασφάλειας της “Κεντρικής Διοίκησης” χτες στους Αμπελόκηπους. Η ανακοίνωση με ημερομηνία 1/4/2017 καταλήγει με δήλωση καταδίκης της βίας “από όπου και αν προέρχεται” (!) και έχει ως εξής:

Αντί να συλλάβουν τους εγκληματίες – τρομοκράτες που επιτέθηκαν με τσεκούρια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλαμβάνουν αθώους πολίτες και στήνουν Χρυσαυγιάδες και προπαγανδιστικά σόου με ψευδολογίες στα διαπλεκόμενα κανάλια. H Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε πράξη βίας απ’ όπου και αν προέρχεται.

Αυτόπτης μάρτυρας "δένει" τον 42χρονο χρυσαυγίτη

Την ίδια στιγμή, από πληροφορίες του bloko.gr, αυτόπτες μάρτυρες έχουν ήδη αναγνωρίσει τον Ζέρβα ως έναν από τους επιτιθέμενους στη χτεσινή δολοφονική επίθεση: “Με τρεις καταθέσεις “τυλίγει” σε μια κόλλα χαρτί τον 42χρονο που πιάστηκε για την βάναυση κακοποίηση του 24χρονου φοιτητή Αλέξιου Λάζαρη και είναι μετακλητός υπάλληλος στα γραφεία που διατηρεί η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr κι ενω ο άτυχος φοιτητής δεν είναι ακόμη σε θέση εξαιτίας των τραυμάτων και του σοκ να κάνει αναγνώριση, ο συλληφθείς αναγνωρίζεται ανεπιφύλαχτα από αυτόπτη μάρτυρα της σκηνής της απρόκλητης και απροκάλυπτης βίας και μάλιστα, μέσα από τρεις καταθέσεις.

Οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας αναζητώντας στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση, εκτός από κάμερες αναζήτησαν αυτόπτες μάρτυρες και, όπως υποστηρίζεται, έπεσαν πάνω σε φλέβα χρυσού. Στην πρώτη κατάθεση που φυσικά προηγήθηκε της σύλληψης, ο μάρτυρας δίνει την περιγραφή του βασικού δράστη της επίθεσης σε φωτογραφικό μάλιστα βαθμό με ελάχιστες αποκλίσεις από τη σωματοδομή και το παρουσιαστικό, ενώ τον αναγνώρισε ανεπιφύλαχτα μεταξύ άλλων 4 άσχετων στον ειδικό χώρο αναγνώρισης ύποπτων στον 11ο όροφο της ασφάλειας. Δίπλα από την κατάθεση της αναγνώρισης αθροίστηκε και μία συμπληρωματική, για να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση ως προς το περιεχόμενο των αρχικών δύο.”

Διαβάστε σχετικά:


Η επίθεση των χρυσαυγιτών στον φοιτητή

Όπως αναφέρει το bloko.gr, η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή έβγαλε έξω τα τάγματα εφόδου της, σαν εκείνα που δολοφόνησαν τον Φύσσα, και όταν πολλοί μαζί συνάντησαν έναν φοιτητή που μένει στους Ελληνορώσους και επέστρεφε σπίτι του, έπεσαν όλοι πάνω του, τον χτύπησαν βάναυσα και τον έστειλαν στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων είχαν δεχτεί επίθεση από αγνώστους, με μικρές υλικές ζημιές. Όταν οι νεοφασίστες σιγουρεύτηκαν πως οι άγνωστοι είχαν απομακρυνθεί, βγήκαν οπλισμένοι στους δρόμους και έψαχναν για ανυποψίαστα θύματα. Κάτι που να τους θυμίζει «Ρουβίκωνα».

Η περιγραφή του περιστατικού

Η περιγραφή από ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

«Ο σπουδαστής Αλέξιος Λαζάρης, όπως ο ίδιος μας δήλωσε, δέχτηκε δολοφονική επίθεση από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που φύλαγε τα Κεντρικά Γραφεία στη Μεσογείων, την Παρασκευή 31 Μάρτη.

Ο ίδιος κατοικεί στην περιοχή όπου δέχτηκε την επίθεση. Βρέθηκε κοντά στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής, έχοντας ολοκληρώσει μια πολύπλοκη φωτογράφηση κτιρίου του Στρατού στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας που οφείλει να παραδώσει για να αποκτήσει το δίπλωμα του! Είχε μάλιστα μαζί του μια επαγγελματική μηχανή, την οποία οι φασίστες που του επιτέθηκαν έκλεψαν μαζί με το κινητό του.

Έξι άτομα που βρίσκονταν στην είσοδο των Κεντρικών Γραφείων των νεοναζί, ακριβώς μπροστά από το φυλάκιο του αστυνομικού άρχισαν να του κάνουν, χωρίς κανένα λόγο, απειλητικές χειρονομίες, καλώντας τον να πλησιάσει. Ο ίδιος άρχισε να απομακρύνεται, στρίβοντας στα στενά για να κατευθυνθεί προς το σπίτι του ενώ αυτοί τον πήραν όμως στο κατόπι. Στη διαδρομή δέχτηκε νέες απειλές και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας αλλά τον πρόλαβε ένα άτομο, που συχνάζει στο γνωστό στέκι των νεοναζί, το μαγαζί Μπρίστολ. Η καταδίωξη έγινε από τέσσερις, ο ένας από αυτούς που τον χτυπούσαν φορούσε κουκούλα. Τρεις τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στο σώμα με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ όταν συνήλθε από τα χτυπήματα του επιτέθηκε άλλος ένας. Οι φωνές γειτόνων τους σταμάτησαν και τότε τρεις καβάλησαν ένα μηχανάκι και απομακρύνθηκαν. Όταν έφτασε η Αστυνομία για να ελέγξει το περιστατικό ήταν παρών χρυσαυγίτης που μάλιστα τον ρώτησε ενώ ήταν αιμόφυρτος «Είσαι έλληνας;»...»

Όπως αναφέρει το bloko.gr, που παρουσιάζει και φωτογραφίες από τη νέα δολοφονική επίθεση των οπαδών του Χίτλερ: Ο 20χρονος φοιτητής Αλέξης Λάζαρης, επέστρεφε από το πανεπιστήμιο στο σπίτι του στην περιοχή των Ελληνορώσων, αλλά είχε κάνει το λάθος να έχει στην πλάτη του… το σακίδιο του με τα βιβλία της σχολής του.

«Το σακίδιο πλάτης που κατά τους χρυσαυγίτες νεοναζί αποτέλεσε τεκμήριο ενοχής. Οι τραμπούκοι βάνδαλοι που βρίσκονταν σε κοντινό καφέ στέκι τους που βρίσκεται στη συμβολή των οδώ Σεβαστουπόλεως και Δαβάκη, μόλις είδαν το νεαρό του επιτεθηκαν με ακατανόμαστες φράσεις και τον χτύπησαν ανελέητα μέχρι λιποθυμίας. Στην συνέχεια, του πήραν το σακίδιο το οποίο περιείχε μια φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα και εξαφανίστηκαν.Ο φοιτητής διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Απαντήσεις στα ερωτήματα αναμένεται να δώσει στην κατάθεσή του το θύμα της επίθεσης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να μιλήσει στους αστυνομικούς, καθώς είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και υποβάλλεται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο.

 

Η δήλωση του πατέρα του Αλ. Λάζαρη

(περισσότερα)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)