to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:24 | 28.12.2018

Κοινωνία

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Απόταξη και αργία με απόλυση για τους οκτώ αστυνομικούς - Μήνυση για ανθρωποκτονία καταθέτει η οικογένεια

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ εις βάρος των οκτώ αστυνομικών για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου - Μήνυση κατά των αστυνομικών για άμεση αυτουργία και συνεργία σε ανθρωποκτονία καταθέτει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου


Όπως νωρίτερα ανέφεραν πληροφορίες του News 24/7 η Ένορκη Διοικητική Εξέταση προτείνει να παραπεμφθούν και οι οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής, για την υπόθεση του ξυλοδαρμού, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Άμεση ήταν η αντίδραση της οικογένειας, όπου μέσω των τριών δικηγόρων της, κατέθεσε μήνυση κατά των εμπλεκομένων αστυνομικών, καθώς και του διασώστη του ΕΚΑΒ για τα αδικήματα που φέρεται να διέπραξαν.

Απόταξη για τους 4 - αργία με απόλυση για τους υπόλοιπους

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το News 24/7, προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, δηλαδή το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που σημαίνει να φύγουν οριστικά από το Σώμα. Και για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό.

Σημειωτέον ότι είθισται, όταν η ΕΔΕ καταλήγει σε πρόταση για ποινή, τα πειθαρχικά να την υιοθετούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αμφισβητήσουν όλη τη διαδικασία της Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η έρευνα, άλλαξαν τρεις επικεφαλής και ο τελευταίος χρειάστηκε ένα μήνα για να ολοκληρώσει την ΕΔΕ καθώς ξεκίνησε τη διαδικασία εξαρχής.

Αφού ο χειρισμός του ζητήματος ολοκληρωθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, η υπόθεση θα φτάσει και στα χέρια της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.

Μήνυση κατά των αστυνομικών για ανθρωποκτονία καταθέτει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Μήνηση κατά των εμπλεκομένων στο θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ κατατέθηκε για τα αδικήματα που διέπραξαν από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, σήμερα Παρασκευή 28/12 μέσω των δικηγόρων Άννας Παπαρρούσου, Χρύσας Πετσιμέρη και Κλειώς Παπαπαντολέων.

Οι μεν τέσσερεις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας που είχε ως θύμα το Ζαχαρία Κωστόπουλο, οι δε πέντε λοιποί ως απλοί συνεργοί στο αυτό αδίκημα. Οι τέσσερεις πρώτοι μηνύονται επίσης και για τέλεση βασανιστηρίων κατά του θύματος. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ μηνύεται για κακουργηματική έκθεση.

«Η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να  δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η εξέλιξη της ΕΔΕ προς την κατεύθυνση της επιβολής των ανώτατων πειθαρχικών ποινών στους ελεγχόμενους, συνάδει προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη πλήρους διερεύνησής της», καταλήγει η ανακοίνωση, αναφερόμενη στη σημερινή ολοκλήρωση των εργασιών της ΕΔΕ εις βάρος των οκτώ αστυνομικών για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου, στην οποία και προτείνεται απόταξη και αργία με απόλυση για τους αστυνομικούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)