to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 04.07.2022

Κοινωνία

Δολοφονία Ζακ: Εκτός φυλακής ο μεσίτης δύο μήνες μετά την καταδίκη του

Μόλις δύο μήνες μετά από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του μεσίτη για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών, έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής, με τον δράστη να αποφυλακίζεται.


Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι συνήγοροί του Ιωάννης Γλύκας και Ορφέας Φίλος δήλωσαν ότι «η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος όταν αυτό προσδιοριστεί».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο μεσίτης είχε καταδικαστεί για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Ν. Ηλιόπουλος: Φαίνεται ότι για κάποιους το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου είναι ανεχτό

Σε ανάρτηση του στο facebook ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

Φαίνεται ότι για κάποιους το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου είναι ανεχτό. Η αποφυλάκιση ενός αμετανόητου δολοφόνου που κλωτσούσε με μίσος και μανία έναν πεσμένο άνθρωπο προσβάλει και προκαλεί.   
Το αίτημα αναστολής της ποινής του μεσίτη έγινε δεκτό. Μαζί με τον κοσμηματοπώλη είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.
Ήταν 3 Μαΐου όταν έβγαινε η απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή και την καταδίκη του.
Χωρίς καμία ντροπή η απόφαση αναστολής της ποινής φωνάζει ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι. Μπροστά στα μάτια μας λέει ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει πάντα την ίδια αξία. Σε κάποιους μπορεί απλά να κοστίσει λίγους μήνες και μια ταλαιπωρία.
Δε θα το ανεχτούμε όμως. Ο αγώνας για δικαιοσύνη θα συνεχιστεί. Ο αγώνας για μια κοινωνία που θα χωράει κάθε άνθρωπο, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Η ζωή θα νικήσει!

May be an image of 1 person, standing and outdoors

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)