to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το δόγμα Μητσοτάκη

Τους τελευταίους πέντε μήνες οι θετικές γνώμες για τον Κ. Μητσοτάκη έχουν μειωθεί κατά 22 μονάδες και οι αρνητικές έχουν αυξηθεί κατά 13.


Απ’ ό,τι φαίνεται, ο πρωθυπουργός πηγαίνει στη ΔΕΘ για να εξαγγείλει ότι θα κλείσει νοσοκομεία. Προφανώς το έχει υποσχεθεί σε κάποιους και τον συμβούλευσαν να το παρουσιάσει ως θετική εξαγγελία. Σε κάθε περίπτωση, το εννοεί. Ο Πλεύρης δεν μπήκε στο υπουργείο Υγείας επειδή θέλει να πυροβολάμε τους μετανάστες στα σύνορα.

Διαθέτει ήδη ολοκληρωμένο σχέδιο για την είσοδο των ιδιωτών στο ΕΣΥ. Και το είχε παρουσιάσει ως σύμβουλος του  Άδωνι Γεωργιάδη, την εποχή που όλοι αυτοί πίστευαν ότι θα κυβερνάνε για πάντα με τη στήριξη της τρόικας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει επίσης μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις -και εννοείται σε όλες τις επιχειρήσεις- ώστε οι αδύναμοι να πάρουν μια ανάσα και οι ισχυροί να αποκτήσουν ακόμα πιο μεγάλο προβάδισμα απέναντί τους.

Αλλά και μια, επίσης οριζόντια, μείωση του ΕΝΦΙΑ, ώστε να επωφεληθούν οι κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας και οι πολιτικοί που έχουν 36 ακίνητα. Μέχρι εκεί. Λεφτόδεντρα, άλλωστε, δεν υπάρχουν. Κι αυτά που υπήρχαν τα ενσωματώσαμε καταλλήλως στο σχέδιο ανάκαμψης έτσι ώστε να τα πάρουν οι ισχυροί επιχειρηματίες.

Το δόγμα Μητσοτάκη είναι η ανάπτυξη. Και ανάπτυξη γι' αυτούς σημαίνει να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Ακόμα κι αν χρειαστεί να τους επιδοτήσουμε με παιδική εργασία, όπως κάνει το υπουργείο Εργασίας στους ξενοδόχους.

Τους τελευταίους πέντε μήνες οι θετικές γνώμες για τον Κ. Μητσοτάκη έχουν μειωθεί κατά 22 μονάδες και οι αρνητικές έχουν αυξηθεί κατά 13. Το ισοζύγιο από το +16 έχει γίνει -8 και τραβάει την κατηφόρα.

Αλλά ο Κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κατανοήσει γιατί είναι δυσαρεστημένος ο κόσμος. Ούτε το εργασιακό του Χατζηδάκη, ούτε οι φωτιές, ούτε οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής της Κεραμέως του φαίνονται επαρκής λόγος. Ούτε οι τάξεις με 27 παιδιά.

Οπότε είπε να κλείσει και μερικά νοσοκομεία τώρα που περιμένουμε και έξαρση της πανδημίας. Τι μπορεί να πάει στραβά;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)