to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:08 | 08.04.2023

Πολιτική

Δόγμα έντασης και λάσπης έως τις εκλογές: Πλήρης η ευθυγράμμιση Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου για τον «νεκρό»

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά επιβράβευσε τον Τάκη Θεοδωρικάκο για τις εμπρηστικές του δηλώσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Υπόσχεται όσα υποσχέθηκε το 2019 και δεν έκανε σε τέσσερα χρόνια», σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Στη γραμμή ακραίας πόλωσης φαίνεται πως έχει επιλέξει να παραμείνει το κυβερνών κόμμα ενόψει της προεκλογικής περιόδου, δίνοντας συνέχεια -και μάλιστα από πρωθυπουργικά χείλη-, στις χθεσινές εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Ο κ. υπουργός είπε το αυτονόητο» είπε αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου. Υπενθυμίζεται ότι ο Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Open για τα όσα έγιναν στην ΑΣΟΕΕ, υποστήριξε ότι «οι μπαχαλάκηδες είναι καθοδηγούμενοι» κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιδιώκει «να τινάξει στον αέρα το πολιτικό κλίμα». Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιδιώκει να υπάρξει νεκρός κι ενέταξε σε αυτήν την υποτιθέμενη «στρατηγική» την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, την υπόθεση της νεκρής προσφυγοπούλας στον Έβρο, αλλά και την υπόθεση της… 12χρονης, θύματος μαστροπείας στον Κολωνό!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από πλευράς του, μετά τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου ζήτησε την παραίτηση του υπουργού, με την Πόπη Τσαπανίδου να τονίζει σε δηλώσεις της ότι «ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας».

Σήμερα, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ... επιβράβευσε επί της ουσίας τον Τ. Θεοδωρικάκο για τα όσα είπε και σημείωσε περαιτέρω: «Αυτή τη στιγμή, διαχρονικά, κάποιες πολιτικές παρατάξεις, κάποια κόμματα, έχουν μια αλλεργία να αναγνωρίζουν τον σημαντικό ρόλο της Αστυνομίας στη διαφύλαξη της τάξης. Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί παιδιά της διπλανής πόρτας, κάνουν τη δουλειά τους, είναι επιφορτισμένοι με μια σημαντική αποστολή. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους. Επειδή φορούν το εθνόσημο, είναι οπλισμένοι, πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί στο πώς ασκούν βία και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να το κάνουν. Από την άλλη, όμως, υπάρχει στην πατρίδα μας ένα χρόνιο πρόβλημα μιας επιθετικής παραβατικότητας -στις πορείες, οι μπαχαλάκηδες, οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια. Είχαμε δεσμευτεί ότι αυτά τα φαινόμενα θα τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πρόοδο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που θα ήθελα να ήμασταν, αλλά έχουμε κάνει σίγουρα πρόοδο».

Το σχετικό απόσπασμα με τις δηλώσεις από το 6ο λεπτό:

Π. Τσαπανίδου: Υπόσχεται όσα υποσχέθηκε το 2019 και δεν έκανε σε τέσσερα χρόνια

Η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου:

«Ο κ.  Μητσοτάκης υπόσχεται σε βελτιωμένη έκδοση, όσα υποσχέθηκε το 2019 και δεν έκανε στη διάρκεια της διακυβέρνησής του. Ακρίβεια, ανασφάλεια, φόβο και αδικία παντού αφήνει πίσω του. Οι υποσχέσεις του δεν πείθουν και ο χρόνος του τελείωσε.

Η αλλαγή έρχεται με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές και με Δικαιοσύνη Παντού».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)