to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:12 | 24.01.2013

Πολιτική

ΔΟΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Μ. και ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥΣ



Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό,ομόφωνα, δηλώνει:

·         Την αμέριστη συμπαράσταση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

·         Το δικαίωμα στην απεργία, που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

·         Η πράξη αυτή στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.

·         Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δε φέρουν ουδεμία ευθύνη δε λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων αλλά μέσα από διάλογο, με σεβασμό στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.

·         Η επίταξη των εργαζομένων, συνιστά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αντιμετώπιση του απεργιακού αγώνα και είναι κατηγορηματικά καταδικασμένη  από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

·         Καλούμε την Κυβέρνηση να την αποσύρει άμεσα και να προχωρήσει σε διάλογο με τους απεργούς.

·         Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού για να εφαρμόσει την πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, θα αποτύχει γιατί ολόκληρη η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει πως αυτή η πολιτική, που επιβάλλουν οι δανειστές και οι κερδοσκόποι, εκτός από άδικη είναι και αδιέξοδη.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συνεχίζεται.

Από τη Δ.Ο.Ε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)